25.8 C
Serres

Αναψυκτικά σκέτο… Νέκταρ από τις Σέρρες: Από τα ξύλινα κιβώτια στη μονάδα των 7.000 τ.μ.(ΦΩΤΟ)

Date:

Με μια ιστορία γεύσης 85 ετών η σερραϊκή εταιρεία αναψυκτικών διακρίνεται διεθνώς για τα προϊόντα της και υλοποιεί νέες παραγωγικές επενδύσεις.

Μετρά 85 χρόνια γεύσεων, προσφέροντας… Νέκταρ στους καταναλωτές που μεγάλωσαν μαζί της. Η σερραϊκή εταιρεία Αφοί Γ. Κουρτίδη ΑΕ, των γνωστών αναψυκτικών Νέκταρ Κουρτίδη, από τις παλαιότερες του κλάδου, ακολουθεί με την τρίτη γενιά της αναπτυξιακή πορεία, με συνεχείς επενδύσεις και εμπλουτισμό των προϊόντων της.

βυσσιναδα e1605438288832

Από τα 100 μπουκάλια την ημέρα που ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Κουρτίδης, παρήγαγε όταν ίδρυσε την μικρή ατομική του επιχείρηση το 1935, μέχρι τις σημερινές 15.000 φιάλες την ώρα στην 7.000 τ.μ. μονάδα της εταιρείας, που απασχολεί 37 εργαζομένους, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Αυτό όμως που παραμένει ίδιο είναι η αγάπη της οικογένειας Κουρτίδη για τη δουλειά, με έμπνευση από τα πρώτα διδάγματα του παππού για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Σήμερα τα αναψυκτικά Νέκταρ Κουρτίδη, με διακρίσεις πολλών αστέρων από το International Taste & Quality Institute στις Βρυξέλλες, αριθμούν 14 κωδικούς, μεταξύ των οποίων οι κλασικές πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γκαζόζα, η cola, το τόνικ, η βυσσινάδα, το μήλο, η μπλε πορτοκαλάδα, το τσάι λεμόνι, ροδάκινο και το πράσινο τσάι. Τελευταία μάλιστα η εταιρεία έβγαλε στην αγορά και ένα νέο καινοτόμο προϊόν, cola με κάνναβη, το οποίο έχει ήδη βραβευτεί.

Παράλληλα, η Αφοί Γ. Κουρτίδη έχει δημιουργήσει και μια σειρά αναψυκτικών με το brand name Frut Up, χωρίς ζάχαρη.

αναψυκτικα

Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια επένδυση 1,2 εκατ.ευρώ για γραμμή παραγωγής φιαλών P.E.T, ενώ δρομολογεί ένα νέο επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 1,5 εκατ.ευρώ για την επόμενη τριετία.

«Στόχος μας είναι όταν ο καταναλωτής ακούει αναψυκτικά Νέκταρ να σκέφτεται ποιότητα και συνέπεια. Για μας το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός στον κόσμο που τόσο χρόνια αγοράζει τα αναψυκτικά μας» λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κουρτίδης, ένας εκ των εγγονών του ιδρυτή.




1 55 5

Από τα ξύλινα κιβώτια στη μονάδα των 7.000 τ.μ.

αφισα e1605438309217

Ο Γιώργος Κουρτίδης, πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, δημιουργεί το 1935 στην περιοχή Κιουπλιά Σερρών μια μικρή ατομική επιχείρηση με αναψυκτικά. Τα πρώτα του προϊόντα είναι η πορτοκαλάδα, η γκαζόζα και η λεμονάδα και τα διανέμει σε ξύλινα κιβώτια. Μόλις 100 μπουκάλια την ημέρα ήταν η παραγωγή του, η ποιότητα και η γεύση όμως των αναψυκτικών ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή. Το 1958 η επιχείρηση μεγαλώνει και το 1964 προστίθεται στη δραστηριότητα των αναψυκτικών και ένα παγοποιείο. Το 1978 η δεύτερη γενιά, τα τέσσερα αγόρια του Γιώργου Κουρτίδη, ο Ιορδάνης, ο Βύρων, ο Αναστάσιος και ο Χαράλαμπος, μπαίνουν δυναμικά στην εταιρεία και το 1982 τη μεταφέρουν σε νέες εγκαταστάσεις, στο 1ο χλμ. Σερρών-Νιγρίτας. Μια καινούρια γραμμή παραγωγής έρχεται από τη Γερμανία και η επιχείρηση μπαίνει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Η παραγωγή αυξάνεται, νέες γεύσεις εντάσσονται στην προϊόντική της γκάμα, κυκλοφορεί τη σόδα της στην αγορά και στη συνέχεια προσθέτει και νέους κωδικούς, βυσσινάδα, μήλο, cola, ενώ εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Το 1999 υλοποιεί μια μεγάλη επένδυση για την αγορά γραμμής παραγωγής φιαλών P.E.T και το 2004 προσθέτει μια γραμμή εμφιάλωσης σε κυτία αλουμινίου, ενώ δρομολογεί τον εκσυγχρονισμό και άλλων σημείων της παραγωγής. Το 2007 η τρίτη γενιά κάνει τη δική της δυναμική είσοδο στην εταιρεία. Τα παιδιά των τεσσάρων αδερφών, τρεις Γιώργηδες, ο Πέτρος και η Ειρήνη, παίρνουν στα χέρια τους την επιχείρηση, βάζοντας τον στόχο να την μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο και να ανοίξουν νέες αγορές. Βγαίνουν από τα όρια των Σερρών και αρχίζουν να επεκτείνονται στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ ενισχύουν και το εξαγωγικό προφίλ της εταιρείας, με αγορές όπως αυτές της Γερμανίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ενώ κατά περιόδους έχουν πραγματοποιήσει εξαγωγές σε Ρωσία, Μολδαβία και Ουκρανία.

unnamed file 256 3

«Τα διδάγματα του παππού μας για τιμιότητα και συνέπεια πέρασαν από γενιά σε γενιά. Πάντα έλεγε πως πρέπει να παράγεις κάτι σωστό και καλό» λέει στη Voria.gr ο εγγονός Γιώργος Κουρτίδης. Η τέταρτη γενιά, που μεγάλωσε κι αυτή μέσα στα αναψυκτικά, έχει εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον της για την επιχείρηση, δίνοντας νέα προοπτική για το μέλλον.

Μαρία Μαθιοπούλου

ΕλλάδαΑναψυκτικά σκέτο... Νέκταρ από τις Σέρρες: Από τα ξύλινα κιβώτια στη μονάδα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κορωνήσι: Το γραφικό νησάκι απέναντι από το Τολό που γοητεύει τους τουρίστες- video

Το Κορωνήσι ή Κορονήσι είναι βραχονησίδα του Αργοσαρωνικού, η...

Ένταση σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα – 33 προσαγωγές

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όταν μέλη του...

Τεχνητή νοημοσύνη – Το μέλλον είναι εδώ!

Το μέλλον βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μας και το...

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συστάσεις εξέδωσε εκ νέου η Πολιτική Προστασία προκειμένου οι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα