«Η εν λόγω απόφαση στερείται σωστής νομικής βάσης» τονίζει Να αποσύρει και μάλιστα αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία επέβαλε προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού ζητά από την κυβέρνηση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η εν λόγω απόφαση στερείται σωστής νομικής βάσης» τονίζει

Advertisement
 

Να αποσύρει και μάλιστα αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία επέβαλε προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού ζητά από την κυβέρνηση της Ολλανδίας δικαστήριο. Όπως τονίζει αποφάνθηκε πως η εν λόγω απόφαση στερείται σωστής νομικής βάσης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε πολυήμερες ταραχές από διαδηλωτές κατά του lockdown αφότου εισήχθη αρχικά στις 23 Ιανουαρίου.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης , όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο», ανέφερε το δικαστήριο στη Χάγη.

«Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα όπως αυτά πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους» τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δικαστήριο ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης στην Ολλανδία μειωνόταν ήδη προτού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ., παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Το συνδικάτο αστυνομικών NPB ανέφερε πως η ετυμηγορία εγείρει ερωτήματα, όπως για την εγκυρότητα των σχεδόν 15.000 προστίμων που έχουν επιβληθεί σε πολίτες που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Όμως συμμορφωνόμαστε προς τις δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του NPB Γιαν Στρούγις στο πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε» σημείωσε.

Advertisement

Η προσφυγή κατατέθηκε από την ομάδα δράσης κατά των μέτρων για τον κορονοϊό Viruswaarheid, η οποία κατά το δικαστήριο είχε δίκιο στην ένστασή της ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένας αδικαιολόγητος περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι τμήμα ενός lockdown στο οποίο μπαρ, εστιατόρια και μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά εδώ και μήνες.

Ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό στην Ολλανδία έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σταθερή μείωση φέτος.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο την περασμένη εβδομάδα, ενώ έχουν καταγραφεί σχεδόν 15.000 θάνατοι από την COVID-19.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το στεγαστικό φοιτητών και εκπαιδευτικών και η επέκταση των σχολικών γευμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας Σ.Ζαχαράκη- Δ.Μιχαηλίδου

03/10/25 11:45 πμ

Το στεγαστικό φοιτητών και εκπαιδευτικών και η επέκταση των σχολικών γευμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας Σ.Ζαχαράκη- Δ.Μιχαηλίδου

1566: η πρόσβασή σου στις υπηρεσίες υγείας αλλάζει, μέσω ενός τετραψήφιου

03/10/25 11:39 πμ

1566: η πρόσβασή σου στις υπηρεσίες υγείας αλλάζει, μέσω ενός τετραψήφιου

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να πατάξει τον αντισημιτισμό μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

03/10/25 11:35 πμ

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να πατάξει τον αντισημιτισμό μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

03/10/25 11:33 πμ

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 11:30 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

Γενική απεργία δύο συνδικάτων στην Ιταλία σε συμπαράσταση προς τον στολίσκο για τη Γάζα - Ελεύθεροι οι Ιταλοί βουλευτές μέλη της αποστολής

03/10/25 11:25 πμ

Γενική απεργία δύο συνδικάτων στην Ιταλία σε συμπαράσταση προς τον στολίσκο για τη Γάζα – Ελεύθεροι οι Ιταλοί βουλευτές μέλη της αποστολής

Ένωση Περιφερειών: «Καμία εμπλοκή των Περιφερειών με τις αγροτικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ»

03/10/25 11:24 πμ

Ένωση Περιφερειών: «Καμία εμπλοκή των Περιφερειών με τις αγροτικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή

03/10/25 11:23 πμ

Ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή

Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Ομόνοια

03/10/25 11:19 πμ

Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Ομόνοια

Βραβευμένες ταινίες στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

03/10/25 11:15 πμ

Βραβευμένες ταινίες στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

03/10/25 11:12 πμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

03/10/25 11:14 πμ

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της ΕΣΕΤ