Φόρο τιμής αποδίδει ο κόσμος της μόδας στον σχεδιαστή, Alber Elbaz,  ο οποίος πέθανε σε ηλικία 59 ετών μετά από μάχη με την Covid-19. «Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Φόρο τιμής αποδίδει ο κόσμος της μόδας στον σχεδιαστή, Alber Elbaz,  ο οποίος πέθανε σε ηλικία 59 ετών μετά από μάχη με την Covid-19.

Advertisement
 

«Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του σχεδιαστή, που συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση του οίκου Lanvin και ήταν γνωστός για τη πρόσχαρη προσωπικότητά του.

«Ο Alber είχε άξια φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας. Πάντα με συνέπαιρνε η ευφυΐα, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η απεριόριστη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετική θέρμη και ταλέντο και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα» πρόσθεσε.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο γενναιόδωρος, ταλαντούχος, στοργικός ήταν» έγραψε σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram η επικεφαλής δημιουργικού του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι.   «Ήταν το πρώτο άτομο που με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου στη βιομηχανία της μόδας. Η αγαπημένη του λέξη ήταν αγάπη και με αυτήν τη λέξη θα τον θυμάμαι πάντα» σημείωσε.

Ο σχεδιαστής Πίτερ Ντούντας χαρακτήρισε τον Elbaz «ταλαντούχο σχεδιαστή» και «σπουδαίο σόουμαν» προσθέτοντας: «Ήταν πάντα τόσο φιλικός, υποστηρίζοντας εμάς τους συναδέλφους του σχεδιαστές και τόσο διασκεδαστικός κάθε φορά που συναντιόνταν οι δρόμοι μας».

Ο σχεδιαστής Τζαμπατίστα Βάλι έκανε λόγο για ένα «όμορφο μυαλό» και επισήμανε ότι ο Elbaz είχε μία «αβίαστα καλλιεργημένη στάση για τη ζωή» ενώ το μοντέλο Έριν Ο’ Κόνορ τον περιέγραψε ως «καλό, ευγενικό, δημιουργικό τζέντλεμαν».

«Ήταν όπως κανένας  άλλος στον κόσμο. Στη μόδα, το τεράστιο ταλέντο του έλαμψε τόσο πολύ που κατέρριψε τις συμβάσεις και κάλυψε ένα εκατομμύριο ψυχές με ευτυχία όταν φορούσαν τις δημιουργίες του. Θα μου λείψετε κύριε πάρα πολύ. Στέλνω την αγάπη μου στην  αγαπημένη σας οικογένεια» έγραψε σε ανάρτησή της η σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ.

Ο γεννημένος στην Καζαμπλάνκα, του Μαρόκο,  Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz ήταν διευθυντής δημιουργικού του Lanvin από το 2001 έως το 2015. 

Advertisement

Σπούδασε στο Ισραήλ και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980. Απέκτησε διεθνή φήμη όταν ο Ραλφ Τολεντάνο του ανέθεσε τα ηνία του Guy Laroche στο Παρίσι το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιβ Σεν Λοράν επέλεξε τον Alber Elbaz να τον διαδεχθεί σχεδιάζοντας τις ready to wear κολεξιόν Rive Gauche για τον YSL.

Το 2019, ο Elbaz ανακοίνωσε ότι λανσάρει τη δική του ετικέτα, AZ Factory, μια συνεργασία με τον όμιλο Richemont, στο οποίον ανήκουν επίσης τα brand Azzedine Alaïa,  Cartier και  Chloé.

Ο Alber Elbaz έλαβε το Διεθνές Βραβείο από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής το 2005 και ανακηρύχθηκε ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους από το περιοδικό Time το 2007. Το 2016, η γαλλική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αξιωματούχο της Λεγεώνας της Τιμής.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

02/10/25 8:51 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο»-Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, που εγκαινιάζεται στις 3/10, αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

02/10/25 8:47 μμ

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο»-Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, που εγκαινιάζεται στις 3/10, αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

02/10/25 8:48 μμ

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες

02/10/25 8:44 μμ

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες από το 2022 στην Αϊτή

02/10/25 8:49 μμ

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες από το 2022 στην Αϊτή

Conference League- Opta: Σούπερ φαβορί για το τρόπαιο η Κρίσταλ Πάλας, στη 10η θέση η ΑΕΚ (ps)

02/10/25 8:40 μμ

Conference League- Opta: Σούπερ φαβορί για το τρόπαιο η Κρίσταλ Πάλας, στη 10η θέση η ΑΕΚ (ps)

Mήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

02/10/25 8:32 μμ

Mήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει απολύσει περίπου 51.500 εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο

02/10/25 8:38 μμ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει απολύσει περίπου 51.500 εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο

Γιώργος Γεραπετρίτης: Μεριμνήσαμε, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια των Ελλήνων του στολίσκου Flotila

02/10/25 8:26 μμ

Γ.Γεραπετρίτης: Μεριμνήσαμε, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια των Ελλήνων του στολίσκου Flotila

Εκπαιδευτική ημερίδα: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Το Ελληνικό Δημόσιο στο Κινητό σας» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

02/10/25 7:57 μμ

Εκπαιδευτική ημερίδα: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Το Ελληνικό Δημόσιο στο Κινητό σας» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Ν. Ανδρουλάκης: Είστε μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, την αναξιοπιστία και τη διαφθορά - Πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο

02/10/25 8:36 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Είστε μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, την αναξιοπιστία και τη διαφθορά – Πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου - video

02/10/25 7:37 μμ

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου – video