Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Βαμβακοφύτου Σιντικής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αφού την υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την έραιναν με άνθη και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Βαμβακοφύτου Σιντικής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αφού την υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την έραιναν με άνθη και δαφνόφυλλα και στη συνέχεια μετέβη για να εγκαινιάσει το νέο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο.

Στην είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου την υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μακάριος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες, οι οποίοι την έραναν με άνθη, στη διαδρομή μέχρι το εσωτερικό του ναού είχαν στρωθεί φύλλα δάφνης, ενώ ηχούσαν οι καμπάνες.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.
Εντός του ναού ακούστηκαν τα τροπάρια της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Αικατερίνης και ο μητροπολίτης πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου. Στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο δημογραφικό, λέγοντας ότι μετά το Γυμνάσιο κινδυνεύει να κλείσει και το δημοτικό σχολείο, καθώς έχει μόνο 50 μαθητές.
Παίρνοντας τον λόγο η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το Βαμβακόφυτο ” πυρήνα της θρησκευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής των κατοίκων”.

Ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την τιμή που της έκανε και σημείωσε: “Σήμερα συναισθάνθηκα, ακούγοντας με συγκίνηση το απολυτίκιο της «πανευφήμου νύμφης Χριστού», της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας φέρω το όνομα, πόσο ισχυρές και ακατάλυτες μέσα στον χρόνο παραμένουν οι βιβλικές και πατερικές εικόνες της εκκλησίας ως πνευματικού ιατρείου, ως αγίας μητρός, ως αγίας πόλεως. Εδώ ο ατομισμός καταλύεται, για να επικρατήσει η καλοσύνη της καρδιάς, η απλότητα, η εμπιστοσύνη, η συμφιλίωση, η αλληλεγγύη και η συνευθύνη.
Κοιτάζω το κωδωνοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, κτισμένο πριν από εκατόν σαράντα, σχεδόν, χρόνια και σκέφτομαι πόσο ενέπνεε η πίστη τους ανθρώπους ώστε να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους αλλά και τα γεννήματά τους στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που είχε αναλάβει το κόστος της ανέγερσης του καμπαναριού. Αυτή η συλλογικότητα, η δέσμευση σ’ έναν κοινό σκοπό, η μεταμόρφωση ενός ολόκληρου χωριού σε μια δραστήρια κυψέλη είναι η παρακαταθήκη της ιστορίας του Βαμβακοφύτου στους σημερινούς κατοίκους του. Αυτή είναι που εμπνέει πρωτοβουλίες όπως η δική σας: να μετατρέψετε το κατεστραμμένο δημοτικό σχολείο του χωριού σε μια φιλόξενη, καλαίσθητη κοιτίδα πολιτισμού,σ’ ένα πολυδύναμο πνευματικό κέντρο.

Θέλω να σας συγχαρώ, Σεβασμιώτατε, για την ιδέα να δημιουργήσετε έναν χώρο πολιτισμού, προάγοντας την παιδεία των κατοίκων μέσω της αισθητικής και πνευματικής τους καλλιέργειας. Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να το εγκαινιάσω. Εύχομαι να μη σβήσει ποτέ από τον τόπο σας το πνεύμα της συνεργασίας, του ευγενούς μόχθου, της προσφοράς που αποκρυσταλλώθηκε εδώ με τόσο δημιουργικό τρόπο”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στα δύο Λαογραφικά Μουσεία που λειτουργούν στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο, δοκίμασε χειροποίητα εδέσματα που έφτιαξαν γυναίκες του τόπου και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα.
Νωρίτερα η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το γυναικείο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο Άγιο Πνεύμα. Εκεί την υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος και η ηγουμένη της Μονής Ακυλίνα Τσιμπίση ενώ την ίδια ώρα ηχούσαν οι καμπάνες. Την ξενάγησαν στο Μοναστήρι και της πρόσφεραν λικέρ που κάνουν οι μοναχές.
Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων όπου την ξενάγησαν ο πρόεδρος του Αθανάσιος Λέφας και ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Τσιαούσης.
Το βράδυ η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει επετειακή συναυλία με τον Γιώργο Ανδρέου στο Μνημείο Ηρώων των Σερρών.
Στο πρώτο μέρος ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει το έργο του “το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών. Στο δεύτερο τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη και Νίκος Αλεξιάδης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

31/01/26 1:05 πμ

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Συνταγή για να μαγειρεύετε εύκολα και άψογα το λευκό ρύζι

31/01/26 12:44 πμ

Συνταγή για να μαγειρεύετε εύκολα και άψογα το λευκό ρύζι

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Σ. Ζαχαράκη στους πρυτάνεις

31/01/26 12:30 πμ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Σ. Ζαχαράκη στους πρυτάνεις

Γαλλία: Μια βελανιδιά 340 ετών, από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ΄, κόπηκε για λόγους ασφαλείας

31/01/26 12:23 πμ

Γαλλία: Μια βελανιδιά 340 ετών, από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ΄, κόπηκε για λόγους ασφαλείας

Δάσκαλος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

31/01/26 12:21 πμ

Δάσκαλος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών η ηθοποιός Κάθριν Ο' Χάρα

31/01/26 12:19 πμ

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών η ηθοποιός Κάθριν Ο’ Χάρα

Ανέτρεψε το ΣτΕ την απόφασή του για την έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίων με την επίδειξη αστυνομικών ταυτοτήτων παλαιού τύπου

31/01/26 12:12 πμ

Ανέτρεψε το ΣτΕ την απόφασή του για την έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίων με την επίδειξη αστυνομικών ταυτοτήτων παλαιού τύπου

Μείωση 1,7% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο πέρυσι ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

31/01/26 12:06 πμ

Μείωση 1,7% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο πέρυσι ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Σερβία: Τερμάτισαν τους αποκλεισμούς των συνόρων οι Σέρβοι οδηγοί φορτηγών

30/01/26 7:30 μμ

Σερβία: Τερμάτισαν τους αποκλεισμούς των συνόρων οι Σέρβοι οδηγοί φορτηγών

Hellenic Train: Με λεωφορεία, από 31/1, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

30/01/26 7:27 μμ

Hellenic Train: Με λεωφορεία, από 31/1, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Πάρκο της Θεσσαλονίκης «βαφτίστηκε» σε «Ίμβρου και Τενέδου» παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

30/01/26 7:22 μμ

Πάρκο της Θεσσαλονίκης «βαφτίστηκε» σε «Ίμβρου και Τενέδου» παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Πράσινο φως για τις απαλλοτριώσεις στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

30/01/26 7:19 μμ

Πράσινο φως για τις απαλλοτριώσεις στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα