Η 22η Νοεμβρίου είναι για τη Γερμανία τυπικά η επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και της λειτουργίας των υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών. Λόγω όμως της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η 22η Νοεμβρίου είναι για τη Γερμανία τυπικά η επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και της λειτουργίας των υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών. Λόγω όμως της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, οι Γερμανοί θα πρέπει εν πολλοίς και φέτος να στερηθούν την αγαπημένη παράδοσή τους για τις ημέρες των εορτών. Οι νέοι περιορισμοί προκαλούν ταυτόχρονα σημαντική απώλεια εσόδων για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Advertisement
 

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στο κρατίδιο δεν θα λειτουργήσει φέτος καμία χριστουγεννιάτικη αγορά, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει υπερβολική επιβάρυνση των νοσοκομείων. Ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι πλέον πάνω από 1000 και τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα παραμείνουν μεταξύ άλλων κλειστά όλα τα κλαμπ και τα μπαρ στη Βαυαρία. Γενική ακύρωση των φετινών αγορών επιβάλλεται και στην Σαξονία και αφορά βεβαίως και τις διάσημες αγορές της Δρέσδης και της Λειψίας. Το κρατίδιο εφαρμόζει άλλωστε από σήμερα γενικό lockdown και με απαγόρευση εξόδου.

Στο Βερολίνο, οι μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές της Gendarmenmarkt, της Breitscheidplatz και του Κόκκινου Δημαρχείου θα λειτουργήσουν από σήμερα κανονικά, με αυξημένα ωστόσο μέτρα ασφαλείας και περιορισμούς, ενώ η πρόσβαση θα επιτρέπεται είτε με τον Κανόνα 2G (για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες) είτε με τον Κανόνα 3G (και για όσους έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ). Σε κάποιες αγορές θα επιβληθεί και απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών. Η δημοφιλής αγορά του Σλος Σαρλότενμπουργκ δεν θα λειτουργήσει φέτος.

Στο γειτονικό Βρανδεμβούργο οι χριστουγεννιάτικες αγορές έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπαίθριες αγορές, εφαρμόζοντας όμως τον Κανόνα 2G, όπως και στο Αμβούργο, ενώ στη Βρέμη οι αγορές θα λειτουργήσουν μόνο έως τις 23 Δεκεμβρίου, με τον Κανόνα 3G.

Στην Έσση ο Πρωθυπουργός Βόλκερ Μπιουφιέ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επίσημη γενική ακύρωση, ωστόσο πολλοί διοργανωτές έχουν ήδη ακυρώσει τις φετινές αγορές τους.

Στην Κάτω Σαξονία οι αγορές θα λειτουργήσουν με Κανόνες 2G και 3G, αλλά και με τήρηση αποστάσεων, αλλά πολλές πόλεις έχουν ήδη ακυρώσει τις διοργανώσεις, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία δεν υπάρχει ενιαία απόφαση, αλλά πολλές αγορές έχουν ήδη ακυρωθεί και όσες τελικά λειτουργήσουν, θα επιβάλουν Κανόνα 2G και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Advertisement
MEGA

Για «βαριά καταστροφή» του κλάδου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των εμπόρων των χριστουγεννιάτικων αγορών της Βαυαρίας Βέρνερ Μπαουμάιστερ και χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη γενική ακύρωση στο κρατίδιο. «Έχουμε καταστραφεί. Κάποιοι δεν έχουν εργαστεί από το 2019 και η οικονομική στήριξη δεν επαρκεί. Επιπλέον, υπάρχει και η ψυχολογική επιβάρυνση όλων όσοι εργάζονται στις αγορές», επισήμανε ο κ. Μπαουμάιστερ και ζήτησε «ουσιαστική οικονομική στήριξη» από την κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 12:15 μμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα - Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

13/12/25 9:00 μμ

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών