Δεκαοκτώ μέρες πριν να εκπνεύσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης, ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης για την απαγωγή και σεξουαλική ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δεκαοκτώ μέρες πριν να εκπνεύσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης, ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση, της 10χρονης μαθήτριας από την Τούμπα Θεσσαλονίκης

Advertisement
 

   Εκτός από την 34χρονη -προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών- στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει ο 41 ετών φερόμενος ως συνεργός της, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε έναν χρόνο μετά την αρπαγή της ανήλικης. Σε αντίθεση όμως με την 34χρονη, ο φερόμενος ως συνεργός της είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

   Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αποδίδει βαρύτατες κατηγορίες στην 34χρονη, η οποία διώκεται με τις εξής πράξεις: αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί ο δράστης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση, έκθεση, όπως επίσης διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξής τους σε ποτό με σκοπό τη διάθεσή τους (σ.σ. για την αρχικώς αποδοθείσα κατηγορία της πορνογραφίας απηλλάγη από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο). Από την πλευρά του, ο 41 ετών κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνέργειας στις πράξεις της αρπαγής ανηλίκου και της έκθεσης.

   Το χρονικό της υπόθεσης

   Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, τα ίχνη της 10χρονης μαθήτριας είχαν χαθεί το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου, όταν μετά το πέρας του σχολείου δεν επέστρεψε σπίτι. Εξεταζόμενη αργότερα από ειδικούς, η ανήλικη, η οποία ζει σήμερα σε δομή ανηλίκων, κατονόμασε την 34χρονη ως τη γυναίκα που την άρπαξε, με το πρόσχημα ότι την έστειλε η μητέρα της να την παραλάβει. Το θύμα γνώριζε την απαγωγέα της, καθώς διέμεναν στο παρελθόν στην ίδια πολυκατοικία στην Τούμπα και είχαν οικογενειακές σχέσεις.

   Όπως περιγράφεται στο ίδιο βούλευμα, η κατηγορούμενη μετέφερε την ανήλικη στο διαμέρισμά της, στην Καλαμαριά, όπου τής πρόσφερε χυμό φρούτων στον οποίο είχε διαλύσει χάπια Ζάναξ, με συνέπεια η παθούσα να περιέλθει σε κατάσταση υπνηλίας και σωματικής αδυναμίας. Εκμεταλλευόμενη την κατάσταση αυτή, η 34χρονη προέβη στη συνέχεια στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

   Παρακολουθώντας στην τηλεόραση το μήνυμα εξαφάνισης της 10χρονης (Amber Alert) και την έκταση που είχε πάρει το θέμα, το επόμενο 24ωρο, η κατηγορούμενη φαίνεται πως κυριεύτηκε από πανικό, οπότε αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη. Το επόμενο πρωί (13η Ιουνίου), τής έδωσε χρήματα για ταξί, περπάτησαν λίγο μαζί και μετά την άφησε απροειδοποίητα μόνη της, στη συμβολή των οδών Καθηγητή Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, όπου εντοπίσθηκε από περιοίκους και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

   Στη συνέχεια η 34χρονη επέστρεψε στο σπίτι της, κάλεσε ραδιοταξί και κατευθύνθηκε στην Παραλία Κατερίνης, όπου είχε ήδη μισθώσει διαμέρισμα για να κρυφτεί. Κατά την παραμονή της εκεί, έκοψε τα μαλλιά της κοντά και αντικατέστησε το κινητό της τηλέφωνο. Τελικά εντοπίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου, από ειδική ομάδα ερευνών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

   Τι ισχυρίστηκε η 34χρονη

   Στην προανακριτική της απολογία, η κατηγορούμενη είχε παραδεχθεί ότι διακατέχεται από ερωτική διάθεση για μικρά κορίτσια, θέση την οποία όμως ανασκεύασε στην απολογία της ενώπιον της Ανακρίτριας, όπου φέρεται να είπε ότι ενήργησε ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής προς το κοριτσάκι λόγω «παραμέλησης και κακοποίησης» που, όπως ισχυρίστηκε, «υφίστατο από το οικογενειακό του περιβάλλον». Αρνήθηκε δε τις συνδεόμενες κατηγορίες με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη χορήγηση ναρκωτικών.

Advertisement

   Η εμπλοκή του φερόμενου ως συνεργού

   Ο συγκατηγορούμενός της μπήκε στο «κάδρο» των διωκτικών αρχών, έναν χρόνο αργότερα, όταν η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ερευνώντας δύο άλλες πράξεις βιασμού σε βάρος ενηλίκων με φερόμενη ως δράστιδα την 34χρονη, αξιοποίησαν ευρήματα από άρσεις απορρήτου τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών (μέσω διαδικτύου).

   Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας και όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο 41 ετών άνδρας «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της». Τις επόμενες μέρες δε, ο ίδιος φέρεται να αντάλλαξε e-mail με την 34χρονη, από τα οποία προκύπτει ότι «γνώριζε, πριν από τη σύλληψή της, ότι ήταν η δράστις της αρπαγής, καθώς και ότι της παρείχε υλική υποστήριξη διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της συμπαρασταθεί και προτείνοντάς της να συναντηθούν ή να της στείλει ό,τι χρειάζεται με άλλο έμπιστο πρόσωπο».

   Απολογούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής και, όπως φαίνεται να προκύπτει, ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την 34χρονη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:50 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

02/12/25 11:05 μμ

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

02/12/25 11:00 μμ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

02/12/25 11:48 μμ

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

02/12/25 11:47 μμ

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

02/12/25 10:50 μμ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

02/12/25 11:42 μμ

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

02/12/25 10:39 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

02/12/25 11:40 μμ

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση - Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:39 μμ

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση – Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

02/12/25 11:37 μμ

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Ι. Καραποστολάκης μέλος Ορκωτών Λογιστών ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου

02/12/25 11:35 μμ

Εξεταστική-Ι. Καραποστολάκης: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου