«Πάει δύο χρόνια αυτή η ιστορία. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι ευχάριστη, όλες δημιουργούν προβλήματα και πλήττουν άλλους λίγο και άλλους πολύ. Η 3η δόση πάει καλά. Έχουμε το ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Πάει δύο χρόνια αυτή η ιστορία. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι ευχάριστη, όλες δημιουργούν προβλήματα και πλήττουν άλλους λίγο και άλλους πολύ. Η 3η δόση πάει καλά. Έχουμε το 88% του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο. Είμαστε σε περίεργη στροφή της πανδημίας. Αυτό το στέλεχος μεταδίδεται πιο γρήγορα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έχουμε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος να πάει ο ιός σε αυτές τις ηλικίες και να επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της ”Όμικρον” είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Προσέθεσε ότι παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, είναι κάτι που το περιμέναμε και πως πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και έκρηξη των θανάτων.

«Το θέμα είναι να δούμε πως θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην ”Όμικρον” να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι», επισήμανε ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», συνέχισε ενώ υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι.

Advertisement
Babis

«Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η ”Όμικρον” είναι πιο επικίνδυνη αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα για τα γήπεδα είναι υπερβολικά δεδομένου ότι ο κόσμος μπορεί να μεταφερθεί σε καφετέριες, απάντησε πως ούτε η καφετέρια θα εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. «Και σε άλλες χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Το μέτρο έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Τα γήπεδα δυστυχώς είναι χώροι που ο ιός μεταδίδεται εύκολα και έχουμε κίνδυνο υπερμετάδοσης. Είναι αναγκαίο και προσωρινό μέτρο για το επόμενο διάστημα», προσέθεσε.

 πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

02/02/26 11:10 πμ

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

02/02/26 11:02 πμ

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

02/02/26 10:47 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

02/02/26 11:07 πμ

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

02/02/26 10:38 πμ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

02/02/26 10:19 πμ

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

02/02/26 10:15 πμ

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

02/02/26 10:07 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

Χίος: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό λόγω της έντονης βροχόπτωσης

02/02/26 10:01 πμ

Χίος: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό λόγω της έντονης βροχόπτωσης

ΑΔΕΔΥ: Διαρροή ή προκατασκευασμένη είδηση - Θεωρούμε πως έχει υποχρέωση το ΣΤΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει

02/02/26 9:55 πμ

ΑΔΕΔΥ: Διαρροή ή προκατασκευασμένη είδηση – Θεωρούμε πως έχει υποχρέωση το ΣΤΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει

Συνολικά 178 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

02/02/26 9:45 πμ

Συνολικά 178 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για την κακοκαιρία που «χτύπησε» χθες την Κεντρική Μακεδονία

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι - Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

02/02/26 12:02 πμ

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι – Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»