Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα υπογράμμισε πως «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι εγώ δεν κάνω την αντιπολίτευση του ... Περισσότερα

Ανδρουλάκης

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα υπογράμμισε πως «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι εγώ δεν κάνω την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μη δημοσιονομικό μέτρο και η αναγκαιότητα του μεγάλη όταν υπάρχει τέτοια κλιμάκωση ανισοτήτων» και πρόσθεσε ότι το ράλι των ανατιμήσεων κλιμακώθηκε μεν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά προϋπήρχε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδότησει μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά καθώς σημείωσε «υπάρχει μεγάλη εισροή μη προϋπολογισμένων εσόδων στο κράτος, αλλά και η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, τα οποία υπολογίζονται περί τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή επιτροπή για το 2022».

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι εγώ δεν κάνω την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «δίνεις 5, δώσε 10», «δίνεις 10, δώσε 15». Αντίθετα εγώ υποστηρίζω ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές μιας χώρας, που πέρασε τέτοια περιπέτεια, πρέπει να χαράσσονται με κριτήρια, με προτεραιότητες και βάσει αναγκών . Δεν μπορεί να γίνεται ένα οικονομικό πάρτι 43 δισεκατομμυρίων ευρώ, που πολλά από αυτά δεν χρειάζονταν, και σήμερα να μην έχει περιθώριο» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης .

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τον χρόνο των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων και στα θέματα της οικονομίας, όπου βλέπουμε ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους. Δημιουργούνται πάλι ελλείμματα. Ενώ στην πανδημία έχουμε φτάσει σε θανάτους πάνω από το επίπεδο χωρών, που πέρασαν την περιπέτεια αυτή όταν δεν υπήρχε ακόμη το εμβόλιο. Εμείς ζούμε αυτές τις τραγικές καταστάσεις ενώ έχουμε το εμβόλιο».

Advertisement
MEGA

Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι δεν βγαίνει να ζητήσει κάθε μέρα εκλογές όπως κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, που κάνει ώρα το ίδιο. «Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς σε ένα βαθμό μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις ρητορικές του εξάρσεις».

Ως προς τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για οπορτουνισμό και τις απέδωσε στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «βλέπει ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι».

«Αγωνίζομαι η παράταξή μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό που λέω σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση θα γίνει, όταν θα έχω τη δύναμη να επιβάλλω τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις ως προτεραιότητες σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία προφανέστατα για να εφαρμόσει τις εν λόγω πολιτικές θέλει και ένα πολιτικό προσωπικό, προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα περί συσχετισμών, θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Και από την Κυριακή το βράδυ, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη σταθερότητα αλά καρτ, γιατί μιλάει για σταθερότητα στις δεύτερες εκλογές. Αν πίστευε στην σταθερότητα θα την υπηρετούσε από τις πρώτες εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

04/04/26 2:26 μμ

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, είμαι αθώος και θα το αποδείξω

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού

04/04/26 11:41 πμ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού

Αυθεντικό Πάσχα στη Σαμοθράκη

04/04/26 11:33 πμ

Αυθεντικό Πάσχα στη Σαμοθράκη

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

04/04/26 11:01 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί - Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

04/04/26 11:37 πμ

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί – Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

04/04/26 9:00 πμ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

04/04/26 8:54 πμ

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ