Σέρρες: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου – Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους- video

    947
    Σέρρες: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου - Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους- video
    Σέρρες: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου - Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους- video

    Μετά την επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.

    Πριν την μετάβαση στην Ιερά Μονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος υπεδέχθη τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του στο πρώτο χωριό της Μητροπόλεώς του, το Βαμβακόφυτο, συνοδευόμενος από τον όμορο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη,

    Αν και επρόκειτο για ανεπίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου, πλειάδα Ιερέων και ολόκληρο το χωριό συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου για να υποδεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να τον ράνουν με ροδοπέταλα, να του προσφέρουν ανθοδέσμες και γενικά να εκδηλώσουν όλα τα αγαθά αισθήματά τους στον Πατριάρχη και την αγάπη τους για τη Μητέρα Εκκλησία.
    Μετά τη σύντομη προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου, ο Παναγιώτατος εξέφρασσε τη χαρά, την ικανοποίηση και την έκπληξή του για τη θερμή υποδοχή των κατοίκων, μεταφέροντας και τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας, αλλά και τις προσωπικές του ευχαριστίες για την αγάπη του οικείου Ποιμενάρχου, των κατοίκων της ενορίας του Βαμβακοφύτου και των παρισταμένων κληρικών της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

    Σέρρες: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου - Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους- video


    Βαθιά ανήσυχος για τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος .
    Ακολούθησε η ξενάγηση του Παναγιωτάτου στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο Βαμβακοφύτου, το οποίο πρόσφατα ανακαίνισε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Μακάριος με τη γενναία συνδρομή της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου
    Το κτίριο αυτό ήταν το παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού που κατέρρευσε από τη φθορά του χρόνου, το ανακαίνισε ωστόσο η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με τη μέριμνα του ίδιου του Μητροπολίτη και αποτελεί τώρα κόσμημα αρχιτεκτονικής όχι μόνο για το Βαμβακόφυτο, αλλά και για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.
    Κατόπιν, ο Παναγιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, προκειμένου να τελέσει αύριο τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Κοιμητηριακού Ναού της Μονής.






    φωτο από σελίδα Βαμβακόφυτο Σερρών: Από το χθες στο σήμερα.