Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών  Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της με Αρ. Πρωτ. Φ.350/98/122749/Ε3/6-10-2022  εγκυκλίου του Υ.ΠΑ.Ι.Θ., που αφορά στη Συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής  Διευθυντών/ντριών σχολικών ... Περισσότερα

σχολείο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών  Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της με Αρ. Πρωτ. Φ.350/98/122749/Ε3/6-10-2022  εγκυκλίου του Υ.ΠΑ.Ι.Θ., που αφορά στη Συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής  Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής: 

Advertisement
 

1. Είναι απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί επιλογή νέων  Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, αφού η θητεία τους έχει λήξη από τις  31 Ιουλίου 2020. 

2. Οι διαδικασίες επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων θα πρέπει να  πραγματοποιούνται πάντα το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος–Ιούνιος), και οι νέοι/ες Δ/ντές-Δ/ντριες να αναλαμβάνουν υπηρεσία στις σχολικές  μονάδες τους την 1η Αυγούστου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και ομαλή  λειτουργία τους. 

3. Η αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς-όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα- είναι πέρα και έξω από  κάθε λογική, και θα οδηγήσει σε μεγάλη αναστάτωση τη λειτουργία των  σχολικών μονάδων(εκπαιδευτικοί θα εγκαταλείπουν στη μέση της χρονιάς την  τάξη τους για να αναλάβουν διευθυντές, διευθυντές που δε θα επιλεγούν θα  πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις με αποτέλεσμα να πρέπει  να μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα ο τελευταίος τοποθετηθείς  εκπαιδευτικός, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων κ.ά. ). 

Advertisement

4. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο να  πραγματοποιηθεί αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς, λόγω της τεράστιας αναστάτωσης που θα επιφέρει στην  εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

5. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να δεσμευτεί άμεσα, ότι όποτε  και να ολοκληρωθούν οι κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών η τοποθέτησή τους στις  σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου 2023, ώστε να  διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ