15.9 C
Serres

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προτιμητέος επενδυτής στη
διεθνή ανταγωνιστική διαδικασία της
Piraeus Equity Partners

Date:

Υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 2 MW

Στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Συγκεκριμένα, υπεγράφη η συμφωνία πώλησης (SPA) των μετοχών εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.
«Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το έντονο ενδιαφέρον τους. Η Piraeus Equity Partners μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού, έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της», ανέφερε ο κ. Ίων Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Equity Partners.
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Πιστοί στη στρατηγική μας συνεχίζουμε με επιτυχία τη δέσμευση μας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ελληνική κι όχι μόνο αγορά ενέργειας. Η ολοκλήρωση της απόκτησης αυτών των 46 ΜW θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας».






Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό τους συνήθεις όρους και εγκριτικές διαδικασίες.
Η Grant Thornton υπήρξε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η KLC Law Firm νομικός σύμβουλος της Piraeus Equity Partners. Την ομάδα της της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υποστήριξαν σε αυτή τη συναλλαγή η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Reed Smith ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος, η KPMG ως λογιστικός και φορολογικός σύμβουλος και η TÜV Austria Hellas ως τεχνικός σύμβουλος

ΟικονομίαΗ ΔΕΗ Ανανεώσιμες προτιμητέος επενδυτής στηδιεθνή ανταγωνιστική διαδικασία τηςPiraeus Equity Partners

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ευοίωνες οι προοπτικές για τις τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG.

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά ενόψει Πάσχα – Λ. Αυγενάκης: Στόχος μας η προστασία παραγωγών και καταναλωτών

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται από τα μικτά κλιμάκια οι...

Λήγει την Μ. Τρίτη η προθεσμία διασύνδεσης POS με ταμειακές μηχανές

Η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα και οι ελάχιστες επιχειρήσεις,...

Κ.Σκρέκας: Αισιοδοξία για εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα