Δίκη για το Μάτι

Advertisement
Τελευταία Νέα

Για όγδοη μέρα ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, θεωρούμενος ως ο πιο σημαντικός μάρτυρας στην δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, βρέθηκε στο βήμα δεχόμενος ερωτήσεις από συνηγόρους.

Ο κ. Λιότσιος, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρου που παρίσταται προς Υποστήριξη της Κατηγορίας για την απώλεια της μητέρας του, είπε πως το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 «το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού πληροφορήθηκε ότι βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα από την αντίστοιχη υπηρεσία στη Δανία γιατί υπήρχαν δώδεκα Δανοί πολίτες στη θάλασσα» .

Advertisement

Κατά την σημερινή δικάσιμο ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις από την πλευρά των συνηγόρων των θυμάτων και ξεκίνησε η εξέταση του επιπυραγού Δημήτρη Λιότσιου από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Κατά την διαδικασία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όπως όταν γυναίκα, κάτοικος στο Μάτι, ακούγοντας τις ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης είπε φωναχτά πως ο μάρτυρας με τις απαντήσεις που δίνει «σας λέει πως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν άχρηστοι».

Από την πλευρά θύματος, ο πραγματογνώμονας ρωτήθηκε αν θεωρεί πως εφόσον οι αρμόδιοι κατηγορούμενοι γνώριζαν τις συνθήκες «είχαν αποδεχθεί ότι θα καεί κόσμος», ο κ. Λιότσιος απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο». Ρωτήθηκε επίσης ο επιπυραγός αν το Λιμενικό κατεύθυνε τα καράβια σε άλλο λιμάνι και όχι αυτό της Ραφήνας και απάντησε ότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας πως δεν γνωρίζει αν υπήρχε τέτοια εισήγηση ή εντολή.

Κατά την έναρξη των ερωτήσεων από την συνήγορο του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, όταν ο κ. Λιότσιος την άκουσε να επισημαίνει πως στην έκθεση του αναφέρει πως «ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε» της απάντησε: «Δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από το αποτέλεσμα, αυτό φάνηκε. Δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται η Πυροσβεστική! Ο αιφνιδιασμός ήταν αδικαιολόγητος…ο κρατικός μηχανισμός δεν έπρεπε να αιφνιδιαστεί».

Συνήγορος: Τα εναέρια μπορούσαν να επιχειρήσουν στο κυρίως μέτωπο;

Advertisement
MEGA

Μάρτυρας: Από τη στιγμή που η φωτιά μπήκε στη χαράδρα ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση. Όμως μέχρι τις 18.10 η πυρκαγιά έκαιγε παλιά καμένα.

Συνήγορος: Ρωτάω αν μπορούσαν να εισφέρουν ουσιαστικά…

Μάρτυρας: Από τη στιγμή που η φωτιά μπήκε στη χαράδρα έβγαλε όλα τα φαινόμενα της. Σε εκείνο το σημείο ήταν δύσκολα…το νερό εξατμίζεται μέχρι να φτάσει στη χαράδρα. ‘Ο,τι ήταν να γίνει έπρεπε να γίνει πριν πάει στη χαράδρα. Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο καλή δουλειά και να επιχειρήσουν πιο άνετα τα εναέρια. Αν επιχειρούσαν βέβαια…

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video