Advertisement
Τελευταία Νέα

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) σε συνέχεια του εταιρικού μετασχηματισμού και της συγκέντρωσης όλων των ενεργειακών υπηρεσιών της σε έναν ενιαίο Κλάδο Ενέργειας, προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση της στρατηγικής της για τη μετεξέλιξή της σε έναν σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (Next Generation Energy Solutions Provider). Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρεία ανακοινώνει την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της UNISON Facility Services S.A., (UNISON) η οποία θα αποτελεί πλέον θυγατρική, υπαγόμενη διοικητικά στον κλάδο Ενέργειας («M Energy») της MYTILINEOS, και ειδικότερα στον Τομέα M Energy Customer Solutions.

Σήμερα, η M Energy αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη καθετοποιημένο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Παράλληλα, η δραστηριότητά της εξελίσσεται με την προσθήκη υπηρεσιών όπως ενεργειακή αποδοτικότητα, «έξυπνες» υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ επεκτείνεται πλέον σε ψηφιακά προϊόντα, υπηρεσίες διασύνδεσης συσκευών στο διαδίκτυο, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (Internet of Things – IoT), αλλά και σε υπηρεσίες διαχείρισης, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων.

Advertisement

Το μοντέλο λειτουργίας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αλλάζει διεθνώς και σημαντικό ρόλο για τους καταναλωτές πλέον διαδραματίζει η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπληρωματικών της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, σε συνδυασμό με μια εξατομικευμένη εμπειρία. Η εξαγορά της UNISON, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management), έρχεται να επιταχύνει τη δημιουργία μίας μοναδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας η MYTILINEOS προσβλέπει να εξελιχθεί στον long-term energy solutions & services partner των πελατών της.

Η εν λόγω πλατφόρμα θα προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, που με επίκεντρο την προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, επεκτείνεται σε νέες δραστηριότητες πλησίον του ενεργειακού φάσματος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων οι οποίες διευρύνουν τη σχέση με τους πελάτες μας και μεγιστοποιούν τα οφέλη. Στόχος είναι να ενισχυθεί και να διασφαλιστεί η μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες, εστιασμένη στη διαρκή δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Σε αυτό πλαίσιο, και μέσω της UNISON, θα προσφέρονται υπηρεσίες και λύσεις, όπως το Facility Management, που αφορά πλέον στη συνολική διαχείριση εγκαταστάσεων. Το εύρος των εγκαταστάσεων / πελατών που εξυπηρετεί σήμερα η UNΙSON δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για cross selling προϊόντων και υπηρεσιών της M ENERGY, αλλά και για συνέργειες με τις ευρύτερες δραστηριότητες της MYTILINEOS, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη λειτουργία και διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων (π.χ. κτιριακά ΣΔΙΤ), έργα οδοφωτισμού, συντήρηση εξοπλισμού (υπηρεσίες Ο&Μ) κλπ.

Advertisement
ΔΕΗ

Κοινοί άξονες σε ολόκληρο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών είναι η τεχνολογία και η κάλυψη του πλήρους φάσματος αναγκών και απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή στο σπίτι ή στην επιχείρηση.

Η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της UNISON στη MYTILINEOS στον Τομέα M Energy Customer Solutions θα γίνει σταδιακά, με σεβασμό στην ιστορία και στα καταξιωμένα στελέχη των δύο εταιρειών.

Το συνολικό τίμημα για την συναλλαγή ανέρχεται σε 26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 10 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετοχές της MYTILINEOS. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των Ιδίων Μετοχών της MYTILINEOS. Η UNISON για τη χρήση του έτους 2022 κατέγραψε κύκλο εργασιών €76,8 εκατ. και EBITDA €5,3 εκατ.

H Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανσέληνος με μουσική στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου - Κάλεσμα από την τοπική ΕΦ.Α. για «Φεγγαράδα με το Φως του Ολύμπου»

07/08/25 2:09 μμ

Πανσέληνος με μουσική στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Κάλεσμα από την τοπική ΕΦ.Α. για «Φεγγαράδα με το Φως του Ολύμπου»

KKE για ρηματική διακοίνωση Αιγύπτου: Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εμπλέκει τη χώρα και τον λαό σε περιπέτειες

07/08/25 2:05 μμ

KKE για ρηματική διακοίνωση Αιγύπτου: Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εμπλέκει τη χώρα και τον λαό σε περιπέτειες

Aποκάλυψη των διαδικτυακών ομάδων που κακοποιούν γάτες

07/08/25 2:06 μμ

Aποκάλυψη των διαδικτυακών ομάδων που κακοποιούν γάτες

Πτώση δέντρου στην Ερμού λόγω των ισχυρών ανέμων

07/08/25 1:46 μμ

Πτώση δέντρου στην Ερμού λόγω των ισχυρών ανέμων

Πυρηνική ενέργεια στη Σελήνη: Το πρόγραμμα «’Αρτεμις» από τη NASA

07/08/25 1:39 μμ

Πυρηνική ενέργεια στη Σελήνη: Το πρόγραμμα «’Αρτεμις» από τη NASA

Το «Dune: Μέρος 3» γυρίζεται σε φιλμ 65mm, μια ιστορική αλλαγή για το franchise

07/08/25 1:40 μμ

Το «Dune: Μέρος 3» γυρίζεται σε φιλμ 65mm, μια ιστορική αλλαγή για το franchise

Ν. Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

07/08/25 1:27 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών - Θέσπιση εθνικού πλαφόν για τρίτους παρόχους

07/08/25 1:24 μμ

Από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών – Θέσπιση εθνικού πλαφόν για τρίτους παρόχους

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του εξαιτίας του υποσιτισμού πασχίζει να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά του στη Γάζα

07/08/25 1:22 μμ

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του εξαιτίας του υποσιτισμού πασχίζει να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά του στη Γάζα

Ελεγχόμενες αλλά σοβαρές οι ζημιές σε παραγωγούς από τη πρόσφατη κακοκαιρία

07/08/25 1:19 μμ

Ελεγχόμενες αλλά σοβαρές οι ζημιές σε παραγωγούς από τη πρόσφατη κακοκαιρία

Ο Ιούλιος του 2025 ήταν ο 3ος θερμότερος που καταγράφτηκε ποτέ

07/08/25 1:20 μμ

Ο Ιούλιος του 2025 ήταν ο 3ος θερμότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης της Δ. Ελλάδας με 420 παρεμβάσεις

07/08/25 12:59 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης της Δ. Ελλάδας με 420 παρεμβάσεις