Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 26-6-2023 και με την 316 /2023  απόφαση του, κατά πλειοψηφία αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος με τίτλο «Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 26-6-2023 και με την 316 /2023  απόφαση του, κατά πλειοψηφία αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος με τίτλο «Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την καταχρηστική προφυλάκιση του Δημάρχου  Χειμάρρας   Φρέντι Μπελέρη».

Advertisement
 

Το παρόν ψήφισμα εκδόθηκε προκειμένου να κατατεθεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να αποφυλακιστεί ο Έλληνας εκλεγμένος Δήμαρχος και να τοποθετηθεί στη θέση που δικαιωματικά του ανήκει.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

  45 ημέρες μετά την εκλογή του ως Δημάρχου Χειμάρρας, ο Έλληνας αυτοδιοικητικός μας συνάδελφος Φρέντυ Μπελέρης, εξακολουθεί να κρατείται προφυλακισμένος μέσα από μία διάτρητη και ύποπτη διαδικασία,  επί τη βάση έωλων και ανυπόστατων κατηγοριών. Το αλβανικό κράτος με την σύλληψη και προφυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη επιχείρησε να εμποδίσει την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας και όταν δεν το κατάφερε αυτό εξακολουθεί να κρατά προφυλακισμένο τον εκλεγμένο Δήμαρχο και να μην του επιτρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Advertisement
Family Kitchen

Είναι γνωστή η διαχρονική προσπάθεια του Αλβανικού κράτους να απαξιώσει και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών που ζουν στην Χειμάρρα και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας, με διώξεις, αρπαγές περιουσιών, κλείσιμο σχολείων. Αποκορύφωμα των προσπαθειών αυτών είναι η απόπειρα νόθευσης της λαϊκής εντολής με την συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη.

Αν η Αλβανία επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης οφείλει να σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ιδίως οφείλει να σεβαστεί επιτέλους τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία οφείλει να εναρμονιστεί με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. 

Οφείλει να απελευθερώσει άμεσα τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, σεβόμενη τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα - Οι αγρότες παίρνουν θέση - video

02/12/25 8:41 μμ

Ο κύβος ερρίφθη: Αντίστροφη μέτρηση για τον Προμαχώνα – Οι αγρότες παίρνουν θέση – video

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια - video

02/12/25 8:36 μμ

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια – video

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ - Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα - video

02/12/25 8:17 μμ

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ – Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα – video

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου - Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

02/12/25 8:06 μμ

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου – Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

02/12/25 8:00 μμ

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

02/12/25 7:57 μμ

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

02/12/25 7:55 μμ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

02/12/25 7:55 μμ

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

02/12/25 7:54 μμ

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ - Κλείνει η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού

02/12/25 7:54 μμ

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ – Κλείνει η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

02/12/25 7:53 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές

02/12/25 7:51 μμ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές