«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να θεσπίσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να θεσπίσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς από κοινού με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, έκλεισαν τον πρώτο κύκλο επαφών και συνεργασιών με τους εκπροσώπους του κλάδου των μεταφορών της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας «η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη βρίσκεται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων μας. Έχουν γίνει πολλά, αλλά μένουν ακόμα περισσότερα να γίνουν. Για τον κρίσιμο τομέα των μεταφορών απαιτείται μία πολυπαραγοντική άσκηση, για την οποία προαπαιτούμενο είναι η στενή συνεργασία με όλους του εμπλεκομένους. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κάναμε επί τόπου επισκέψεις, συνεργαστήκαμε στενά με όλο τον κλάδο και σταχυολογήσαμε τις ανάγκες και τις προκλήσεις, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών. Στόχος της κυβέρνησης είναι να θεσπίσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων».

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε «Εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον χώρο των μεταφορών, με έμφαση στην καινοτομία, τη διαλειτουργικότητα, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κατευθύνσεις αυτές περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αλλά και στον σχεδιασμό που αναπτύσσεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στρατηγικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στους πολίτες φιλικές, προσβάσιμες και λειτουργικά συνδεδεμένες υπηρεσίες μεταφορών, οι οποίες θα ελαφρύνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο των πόλεων, βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητα όλων μας. Συνεργαζόμαστε, σχετικά, με όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των συγκοινωνιών κάθε μορφής».

Στην προσπάθεια αυτή, κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η οδική ασφάλεια, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι αλλαγές στις συνήθειες μετακίνησης λόγω της μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη, καθώς και οι αυξημένες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία».

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων των μεταφορών στη χώρα, προκειμένου να καταγράψουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και τα ζητήματα, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα στηρίζει τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ειδικότερα, χθες, Τετάρτη, 2 Αυγούστου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά συναντήθηκε διαδοχικά με τους επικεφαλής των εξής κλάδων και φορέων:

Advertisement
MEGA

Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ, Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής.

Το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Σταϊκούρας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΠΑ, των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, της FRAPORT, της Aegean, της Sky express, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επίσης και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο επίσκεψής στη Θεσσαλονίκη, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε συνεργασία με τους επικεφαλής του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών της χώρας σε Πάτρα και Λαμία.

Τέλος, η ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε τα Γραφεία της Διοίκησης, Μηχανοστάσιο και Συνεργείο του ΟΣΥ, όπου ενημερώθηκε για την κατάστασή του Οργανισμού, αλλά και του ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του συγκοινωνιακού έργου και ενόψει της προσθήκης των νέων λεωφορείων, που εντάσσονται στους στόλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όμιλος ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση από την EcoVadis στην αξιολόγηση βιωσιμότητας

16/03/26 3:04 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση από την EcoVadis στην αξιολόγηση βιωσιμότητας

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

16/03/26 12:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

Λόγω αναγκαίων εργασιών για την επισκευή βλάβης σε δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης στην οδό Οδυσσέως, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

16/03/26 12:44 μμ

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές των Σερρών λόγω βλάβης στο δίκτυο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

16/03/26 12:38 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

16/03/26 12:38 μμ

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

16/03/26 11:21 πμ

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη η διαφορά στις τιμές

16/03/26 11:11 πμ

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη διαφορά στις τιμές

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

16/03/26 11:02 πμ

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

16/03/26 10:32 πμ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

16/03/26 10:56 πμ

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β' γύρο

16/03/26 10:53 πμ

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β’ γύρο

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

16/03/26 10:34 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας