Σέρρες: Το Belles Historic Trail στο Νέο Πετρίτσι

Περισσότεροι από 160 αθλητές και φίλοι του ορεινού τρεξίματος θα πάρουν μέρος στον φετινό Belles Historic Trail που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17.9.2023 στο Νέο Πετρίτσι.

Με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Νέο Πετρίτσι, σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία, στις Ν.Α πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου Σερρών, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους αγώνες βουνού: «Belles Historic Trail» των 22 χλμ (+ 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς) και «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ (+ 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς), καθώς και τον παιδικό αγώνα εντός του χωριού «Riko Kids Run» 1,2χλμ+65 μ. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ένωση Σερρών και η Αθλητική Πολιτιστική Δράση Σιντικής.

Advertisement

Η διοργάνωση και οι βασικοί της αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League.

Η διοργάνωση στόχο έχει την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου της οροσειράς του Μπέλλες, στο βόρειο άκρο των Σερρών, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία.

Το βουνό διαχρονικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Νέο Πετρίτσι, όπως και με τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής που βρίσκονται στους πρόποδες και στις πλαγιές του, μια και μεγάλος αριθμός του πληθυσμού βιοπορίζεται από αυτό (υλοτομία, κτηνοτροφία) και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Advertisement

Στο διάβα των αιώνων επίσης το Μπέλλες αποτέλεσε σημείο σφοδρών συγκρούσεων, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία. Από τη «Μάχη στο Κλειδί» το 1014 ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Βούλγαρους έως την ηρωική αντίσταση των λιγοστών υπερασπιστών των οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941 και τη «Μάχη των Οχυρών».

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του ορεινού όγκου, γύρω από το χωριό προκειμένου να καταστεί προορισμός δραστηριοτήτων στη φύση. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διοργάνωση του Belles Historic Trail.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εναλλαγή του φυσικού τοπίου, από χαμηλή βλάστηση, δάση οξιάς, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, και πανοραμική θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα. Παράλληλα θα περάσουν μπροστά από παροπλισμένα αμυντικά έργα. Συνολικά θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, ισοτονικό, μπανάνες, αλμυρά σνακ κ.α.

Η διοργάνωση θα επιτρέψει αριθμό εγγραφών στους βασικούς αγώνες και πριν τη εκκίνηση (πληροφορίες-εγγραφές στο τηλ. 6971872071).

πηγή ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα