«Πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι μόνο στη χώρα μας είναι η ακρίβεια», δηλωνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδινή» ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι μόνο στη χώρα μας είναι η ακρίβεια», δηλωνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδινή» ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και για εισαγόμενη κρίση που κρατάει αρκετό καιρό. «Η αλήθεια είναι πως ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι δύο μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ο πληθωρισμός τροφίμων -αν και ακόμα είναι σε υψηλά επίπεδα- βαίνει μειούμενος. Σε αυτή την κρίση το καλύτερο «αντίδοτο» είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις. Αυτές που μειώνουν τις συνέπειες της πληθωριστικής κρίσης και θα μείνουν, όταν οι κρίσεις φύγουν», υπογραμμίζει τονίζοντας πως ο βασικός άξονας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κάτι το οποίο γίνεται ήδη πράξη», σημειώνει και αναφέρεται αναλυτικά στα σχετικά μέτρα της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλωνει πως η χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά το λαϊκισμό και λέει πως το 2023 δεν είναι ούτε 2012, ούτε 2015. «Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε, ειδικά μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ και θα ασχοληθούμε απρόσκοπτα με την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας και την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινότητα», υπογραμμίζει.

Για το ενδεχόμενο συγκρότησης σε βάθος χρόνου μετωπου των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, ο κ. Μαρινάκης τονιζει οτι στόχος της κυβέρνησης είναι η αληθινή προκοπή για τον τόπο και η ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. «Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε τις κινήσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει χρόνος ούτε για προβλέψεις, ούτε για αναλύσεις, ειδικά με όρους προηγούμενων δεκαετιών», τονιζει.

«Να το επαναλάβουμε όπως το έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός πολλές φορές: ζητήματα κυριαρχίας ούτε τίθενται, ούτε πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά. Είναι αδιαπραγμάτευτα», δηλωνει για όσα λέει η αντιπολίτευση περι υποχωρήσεων στα ελληνοτουρκικα.

Προσθέτει επίσης πως είναι καταρχάς θετικό και για τις δυο χώρες ότι είμαστε σε φάση διαλόγου με την Τουρκία.

Επίσης κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών.

«Τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική όσον αφορά το μεταναστευτικό. Αυτή η πολιτική, άλλωστε, απέδωσε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μας επιτρέπει να έχουμε πολύ μικρότερες συνέπειες στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με τις γειτονικές μας χώρες. Από κει και πέρα η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναζητά συνεργασίες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο ώστε να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών», αναφέρει.

Παράλληλα και μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης δηλωνει οτι οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι και θέλει και θα εφαρμόσει την νομιμότητα σε όλα τα πεδία ενώ σε ερώτηση για την ευρωπαϊκή συνδρομή για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά όπως απεδείχθη από την άμεση ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα πλήρη αποτύπωση του μεγέθους, καθώς οι καταγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη μετά και τα τελευταία φαινόμενα κακοκαιρίας. Είναι, όμως, θετικό το γεγονός ότι αυτές οι φυσικές καταστροφές βρήκαν την χώρα μας ισχυρότερη από ποτέ οικονομικά, πολύ πιο ανθεκτική με ανάπτυξη 2,2% για το 2023 και έχοντας ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Advertisement
Family Kitchen

Είναι προφανές, όμως, ότι βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα και, όπως είπε ο πρωθυπουργός στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, «πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά και από κοινού για να το αλλάξουμε αυτό» και χρειαζόμαστε αποφασιστικές ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίση», υπογράμμισε.

Για το στοίχημα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές , τόνισε πως το κυβερνών κόμμα έδωσε πολιτική διάσταση στις περιφερειακές εκλογές, γιατί είναι κομβικής σημασίας να είναι η περιφερειακή πολιτική συντονισμένη με την κεντρική πολιτική.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει στήριξη σε 13 υποψήφιους Περιφερειάρχες και σε τρεις Δημάρχους, στις τρεις μεγάλες πόλεις.

Η εκλογή τους δεν είναι σημαντική για μας με όρους κομματικούς. Αλλά γιατί για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές, χρειάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά σε επίπεδο περιφερειών και μεγάλων Δήμων άνθρωποι που θα μπορούν να σταθούν αρωγοί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα το καλύτερο δυνατό για τον τόπο τους», υπογράμμισε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Σερρών: Διορία ενός μήνα για την ανακομιδή οστών

09/02/26 2:40 μμ

Δήμος Σερρών: Διορία ενός μήνα για την ανακομιδή οστών

Γ. Παναγόπουλος: Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες - Η αρχική μου δήλωση ισχύει στο ακέραιο

09/02/26 2:32 μμ

Γ. Παναγόπουλος: Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες – Η αρχική μου δήλωση ισχύει στο ακέραιο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Παναγόπουλου

09/02/26 1:13 μμ

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Παναγόπουλου

Δώδεκα ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη

09/02/26 1:05 μμ

Δώδεκα ερωτήσεις – απαντήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και ποια τα έθιμα της μέρας;

09/02/26 1:00 μμ

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και ποια τα έθιμα της μέρας;

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του MAD TV, Γιώργος Μάρκου, σε ηλικία 58 ετών

09/02/26 12:57 μμ

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του MAD TV, Γιώργος Μάρκου, σε ηλικία 58 ετών

«Είπα ψέματα ότι είμαι γιατρός για να με αφήσουν να κάνω ΚΑΡΠΑ» λέει ο νεαρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 2,5 ετών κοριτσάκι στην Καλλιθέα

09/02/26 12:31 μμ

«Είπα ψέματα ότι είμαι γιατρός για να με αφήσουν να κάνω ΚΑΡΠΑ» λέει ο νεαρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 2,5 ετών κοριτσάκι στην Καλλιθέα

Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των επιμορφωτικών δράσεων για την ισότητα των φύλων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL της Πειραιώς

09/02/26 12:20 μμ

Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των επιμορφωτικών δράσεων για την ισότητα των φύλων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL της Πειραιώς

Φλώρινα: Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων - Εννέα συλλήψεις

09/02/26 12:15 μμ

Φλώρινα: Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων – Εννέα συλλήψεις

Ξάνθη: Όταν το έθιμο του «Καλόγερου» γίνεται βίωμα και ζωντανή μνήμη

09/02/26 12:10 μμ

Ξάνθη: Όταν το έθιμο του «Καλόγερου» γίνεται βίωμα και ζωντανή μνήμη

Βρετανία: Ο Άντριου, αδελφός του βασιλιά Καρόλου, μοιράστηκε εμπορικά έγγραφα με τον Έπστιν, σύμφωνα με emails

09/02/26 12:04 μμ

Βρετανία: Ο Άντριου, αδελφός του βασιλιά Καρόλου, μοιράστηκε εμπορικά έγγραφα με τον Έπστιν, σύμφωνα με emails

Συμφωνία της Πειραιώς με την ΕΣΕΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των εμπορικών επιχειρήσεων

09/02/26 11:21 πμ

Συμφωνία της Πειραιώς με την ΕΣΕΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των εμπορικών επιχειρήσεων