Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Διαμαντής Γκολιδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε ... Περισσότερα

Διαμαντής Γκολιδάκης: «Η αναβάθμιση της Δημόσιας υγείας κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Διαμαντής Γκολιδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στη Βουλή:

Advertisement
 

«Η αναβάθμιση της Δημόσιας υγείας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με σταθερότητα και προγραμματισμό η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή συμβάλλουν στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΣΥ και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Με την Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων ψηφιοποιείται όλη η διαδικασία της λίστας χειρουργείου και δημιουργείται σύστημα αρχειοθέτησης. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, καταρτίζονται και οργανώνονται σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ λίστες χειρουργείων. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα διασυνδέει όλα τα Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε μία κοινή βάση δεδομένων. Έτσι επιτυγχάνεται η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης δεδομένων, ώστε να μπορούν να λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις και να μειώνεται η αναμονή των ασθενών. Για την κατάρτιση της Ενιαίας Λίστας αξιολογείται η  σοβαρότητα της νόσου του ασθενούς και του δυνατού χρόνου αναμονής, με ασφάλεια για την υγεία του ασθενούς. Ο ασθενής ενημερώνεται άμεσα για την ημερομηνία της επέμβασης όταν εντάσσεται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων. Από τη λίστα αυτή εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία έχουν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Σε κάθε περίπτωση τα νοσηλευτικά ιδρύματα υποχρεώνονται να δηλώνουν σε υποσύστημα της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία που διενεργούνται.

Advertisement
Family Kitchen

Αναφορικά με την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων, το Υπουργείο Υγείας οργανώνει από 1/1/24 και δημιουργεί σύστημα αποστολής φαρμάκων, υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πασχόντων. Έτσι, δίνεται ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών με τις αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μια υπηρεσία που θα προσφέρεται δωρεάν στους πολίτες, ως δείγμα αλληλεγγύης προς τους θεραπευόμενους ασθενείς συμπολίτες μας.

Advertisement
MEGA

Τέλος, με την Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Φαρμάκων καθιερώνεται ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων που θα διασφαλίζει διαφάνεια και θα παρέχει κάθε πληροφορία στην υπηρεσία και τους πολίτες για την επάρκεια φαρμάκων στη χώρα. Οι πολίτες μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή θα γνωρίζουν εάν και που βρίσκεται το φάρμακο που αναζητούν.

Βελτιώνοντας τη Δημόσια Υγεία, βελτιώνουμε στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video