«Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση δίπλα στον πολίτη. Χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός, χωρίς να λαϊκίζουμε πάνω στην αγωνία του κόσμου, αλλά προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά του», υπογράμμισε ο Νίκος ... Περισσότερα

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επιδοματικές πολιτικές για τις οποίες εσείς κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνετε ακριβώς το ίδιο. Απαιτούνται θεσμικές και δίκαιες λύσεις όπως αυτές που εχουμε προτείνει για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»

Epilogestv

Epilogestv

«Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση δίπλα στον πολίτη. Χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός, χωρίς να λαϊκίζουμε πάνω στην αγωνία του κόσμου, αλλά προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά του», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του κάλεσε τη κυβέρνηση να υιοθετήσει έστω και μέρος των προτάσεών που κατέθεσε σε συγκεκριμένες τροπολογίες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «αλλιώς θα είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό γιατί επιτρέπει την ασυδοσία και την κερδοσκοπία των funds εις βάρος τους», όπως είπε.

Advertisement
 

Ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι «χιλιάδες Έλληνες αξίζουν τη δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας και έχετε χρέος να μην τους την στερήσετε».

«Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που αποδεδειγμένα δεν είχαν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Παρά την ασφυκτική πίεση από την Τρόικα το 2010, το ΠΑΣΟΚ θέσπισε τον εμβληματικό νόμο 3869/2010, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ υποστήριξε ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι ατελέσφορες, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά οξύνεται και σήμερα, οι οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε τράπεζες, funds, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, εφορία, ΕΦΚΑ, εταιρείες παροχής ρεύματος, δήμους, ακάλυπτες επιταγές υπερβαίνει τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η πορεία αύξησης των οφειλών είναι μη αναστρέψιμη και δεν υπάρχει προοπτική ανάσχεσης, μετά την αποτυχία των νέων ρυθμίσεων για την επανένταξη στις 36, 72 και 120 δόσεις», πρόσθεσε.

Ανέφερε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2020 έχουν βγει συνολικά 148.000 πλειστηριασμοί ακινήτων, με τη μέση αξία ακινήτου στις 128.000 ευρώ ενώ για το 2024 αναμένεται να αναρτηθούν περίπου 65.000 και με βάση δηλώσεις εκπροσώπων των εταιρειών διαχείρισης δανείων, μέχρι το 2025 θα έχουν διενεργηθεί 250.000 πλειστηριασμοί, περίπου το 1/3 των ακινήτων που συνδέονται με «κόκκινα» δάνεια.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της, το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έχει ρυθμιστεί καθώς οι τράπεζες δεν διευκολύνουν τις ρυθμίσεις με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών, αλλά πουλούν μαζικά δάνεια ενώ παράλληλα η κυβέρνηση επιμένει σε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, όπου οι πιστωτές δεν υποχρεούνται να συμμετέχουν.

Τα βέλη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατευθύνθηκαν κι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν «σεισάχθεια», αλλά μόλις έγινε κυβέρνηση, είπε, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στα ξένα funds να αγοράσουν την περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών στο 15% με 20% της αξίας τους κι ακολούθησε η ΝΔ που κατήργησε πλήρως το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Εμείς είμαστε εδώ για να μπούμε εμπόδιο σε αυτή την τραγική εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές περιπέτειες την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως κάποιες από τις επιπτώσεις τις βιώνουμε και σήμερα, όπως την αύξηση του κόστους αγοράς και ενοικίασης κατοικιών σε σχέση με τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης για το ιδιωτικό χρέος που «πνίγει» τους πολίτες.

Advertisement

Επανέλαβε αναλυτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους και τη προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε και τη ρύθμιση της κυβέρνησης για την ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με ειδικές ανάγκες:

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επιδοματικές πολιτικές για τις οποίες εσείς κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνετε ακριβώς το ίδιο. Απαιτούνται θεσμικές και δίκαιες λύσεις όπως αυτές που εχουμε προτείνει για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το ερχόμενο Σάββατο 6/12 το χριστουγεννιάτικο Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

01/12/25 8:10 μμ

Από το ερχόμενο Σάββατο 6/12 το χριστουγεννιάτικο Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Rage bait», αλλιώς «δόλωμα οργής» η Λέξη της Χρονιάς 2025 του Λεξικού της Οξφόρδης

01/12/25 8:07 μμ

«Rage bait», αλλιώς «δόλωμα οργής» η Λέξη της Χρονιάς 2025 του Λεξικού της Οξφόρδης

"Βαρβάρα": Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό - Πώς ξεκίνησε το έθιμο

01/12/25 7:35 μμ

“Βαρβάρα”: Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό – Πώς ξεκίνησε το έθιμο

11ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς - Νοέμβριος 2025

01/12/25 7:32 μμ

11ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς – Νοέμβριος 2025

Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ρόλο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Δημήτρης Τσιόδρας

01/12/25 7:22 μμ

Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ρόλο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Δημήτρης Τσιόδρας

Ν. Παπαθανάσης: 1093 νέες θέσεις εργασίας μέσα από τα επιπλέον 80 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην Μεγαλόπολη

01/12/25 7:18 μμ

Ν. Παπαθανάσης: 1093 νέες θέσεις εργασίας μέσα από τα επιπλέον 80 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην Μεγαλόπολη

Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες - video

01/12/25 7:13 μμ

Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες – video

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές - video

01/12/25 6:59 μμ

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου – Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές – video

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο: Θέλουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές»

01/12/25 6:45 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο: Θέλουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές»

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας από τη Χαλκίδα που δώρισε τα όργανα του γιου της

01/12/25 6:40 μμ

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας από τη Χαλκίδα που δώρισε τα όργανα του γιου της

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

01/12/25 6:34 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

Κέικ βανίλιας με σάλτσα καραμέλας

01/12/25 6:24 μμ

Κέικ βανίλιας με σάλτσα καραμέλας