Η κυβέρνηση «ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα και μετράει αποτυχίες, οι οποίες, δυστυχώς, αφορούν χαμένες ανθρώπινες ζωές και τραγωδίες»

«Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της οπαδικής βίας, κάποια από τα οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κρίνονται ως αυτονόητα, εισερχόμαστε στην πιο δύσκολη φάση για την κυβέρνηση, στο απαιτητικό πεδίο της εφαρμογής και του αποτελέσματος, όπου τελικά κρίνονται όλα και όλοι», υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει προηγούμενο στην αναποτελεσματικότητα και στον συγκεκριμένο τομέα», καθώς υποστηρίζουν ότι «ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα και μετράει αποτυχίες, οι οποίες, δυστυχώς, αφορούν χαμένες ανθρώπινες ζωές και τραγωδίες».

Advertisement

«Σ’ αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Υπενθυμίζουμε τις δολοφονίες του ‘Αλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή, οι οποίες μάλιστα έγιναν εκτός γηπέδων, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη ευρύτερης παρέμβασης στα ζητήματα της οπαδικής βίας», συνεχίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η οπαδική βία είναι σύνθετο πρόβλημα, αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές, αλλά από αυτή ακριβώς την παροδοχή προκύπτει και η ανάγκη για συγκρούσεις με παγιωμένες αντιλήψεις και με συμφέροντα, κάτι που με τη σειρά του απαιτεί τον σχεδιασμό μιας ολιστικής πολιτικής παρέμβασης, αφού προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση με τους φορείς του αθλητισμού και με την κοινωνία».

Advertisement

Επιπρόσθετα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό» και ότι «επικαλείται το δόγμα “Τάξη και Ασφάλεια”, αλλά στην πράξη τα έχει κάνει μπάχαλο». «Η ανασφάλεια είναι διάχυτη, η εγκληματικότητα επεκτείνεται και τμήμα της νεολαίας μας μοιάζει ανυπεράσπιστο απέναντι στις χειρότερες επιρροές», επισημαίνουν και καταλήγουν:

«Οι κυβερνητικές ασκήσεις επί χάρτου δεν αρκούν. Η κυβέρνηση, εξάλλου, επέλεξε με τις διοργανώσεις κεκλεισμένων των θυρών να τιμωρήσει το σύνολο των αθλητών, των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, των εργαζομένων στον αθλητισμό και συνολικά τον υγιή αθλητισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σταματά εδώ. Θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση ενός συνολικού πλαισίου μέτρων που θα αντιμετωπίζουν τον πυρήνα του προβλήματος. Όχι άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις, όχι άλλες συσκέψεις επί συσκέψεων με δήθεν σκυθρωπά και προβληματισμένα κυβερνητικά στελέχη, που δεν οδηγούν πουθενά. Οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαθέτει την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video