Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως πρόκειται για ντροπιαστική και προσβλητική τροπολογία η οποία είναι δείγμα της νοοτροπίας της κυβέρνησης απέναντι στη τοπική αυτοδιοίκηση και συνιστά ασέβεια στη πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία των Αθηναίων πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με παρέμβασή του στη Ολομέλεια της Βουλής, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την τροπολογία με την οποία αλλάζει τη διοίκηση της εταιρείας Ανάπλαση ΑΕ που ασχολείται με έργα στον Δήμο της Αθήνας, αποκλείοντας τόσο τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όσο και εκπρόσωπο του Δήμου και κάλεσε τη κυβέρνηση να την αποσύρει.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως πρόκειται για ντροπιαστική και προσβλητική τροπολογία η οποία είναι δείγμα της νοοτροπίας της κυβέρνησης απέναντι στη τοπική αυτοδιοίκηση και συνιστά ασέβεια στη πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία των Αθηναίων πολιτών.

Advertisement

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον Φεβρουάριο του 2020, λίγες εβδομάδες αφότου είχε αναλάβει ο Κώστας Μπακογιάννης, η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση τον καθιστούσε πρόεδρο της Ανάπλασης ΑΕ με την αρμοδιότητα να διορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο και το διοικητικό συμβούλιο και τώρα με τη νέα τροπολογία τα αναιρεί επειδή ο κ. Μπακογιάννης έχασε στις εκλογές.

«Πρόκειται για κατήφορο της κυβέρνησης επειδή ηττήθηκε ο ανιψιός τού πρωθυπουργού. Σεβαστείτε την ετυμηγορία του λαού. Επειδή δεν έχει “μπάρμπα στη Κορώνη” και το Μαξίμου ο Χάρης Δούκας, προχωράτε στην τροπολογία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Γιατί; Το φοβάστε; Τη δέσμευση του κ. Δούκα ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ»;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέθεσε ότι δεν περίμενε τη συγκεκριμένη τροπολογία για να γίνει σαφής η στάση της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι υπουργοί της από την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών είχαν δηλώσει πως πρέπει να εκλεγούν υποψήφιοι της ΝΔ για να συνεργαστούν με την κυβέρνηση.

Advertisement
MEGA

Ακολούθησε έντονος διάλογος κι αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, ο κ. Ανδρουλάκης «ήταν λάβρος στην παρέμβασή του» και «απέδωσε σκοπιμότητα στη κυβέρνηση». «Θα είχε βάση αυτό το επιχείρημα σας αν δεν άλλαζε το πεδίο δράσης της εταιρείας» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και προσέθεσε: «Παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2022 νομοθετική πρωτοβουλία για όλες τις αναπλάσεις που προέβλεπε η εταιρεία να γίνει όχημα για αναπλάσεις σε όλη τη χώρα. Και έρχεται σήμερα και τι αλλάζει: Στο σύνολο της επικράτειας η δράση της εταιρείας».

Στην ανταπάντησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η ενέργεια της κυβέρνησης περιφρονεί τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ κι αντέτεινε ότι τώρα στον Δήμο Αθηναίων εκτελούνται έργα 45 εκατ. ευρώ. Συνέδεσε γενικότερα την πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τις παρεμβάσεις στην ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές και την «ασπίδα στον κ. Καραμανλή», όπως σημείωσε και υπογράμμισε: «Σκοπός σας είναι να διατηρήσετε τα πελατειακά σας δίκτυα. Όλα δικά σας τα θέλετε».

Ο Μάκης Βορίδης αντέτεινε πως αν το θέμα είναι η συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων ή μέλους της ΚΕΔΕ στο Δ.Σ. της εταιρείας μπορεί να εξεταστεί. «Στο επόμενο νομοσχέδιο θα συζητηθεί η τροπολογία και θα το λάβουν υπόψη οι υπουργοί», σημείωσε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα