Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, λόγω της μειωμένης προσέλευσης των αιμοδοτών κατά την περίοδο των εορτών αλλά λόγω του ότι ... Περισσότερα

Σοβαρές ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Έκκληση για αιμοδοσία

Epilogestv

Epilogestv

Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, λόγω της μειωμένης προσέλευσης των αιμοδοτών κατά την περίοδο των εορτών αλλά λόγω του ότι αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι νοσούν από ιώσεις, γρίπη και COVID- 19.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να αιμοδοτήσει να το κάνει τώρα καθώς οι ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο των θαλασσαιμικών ασθενών.

350 θαλασσαιμικοί υποβάλλονται σε μεταγγίσεις αίματος

Ο πρόεδρος τους Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας Βασίλης Δήμος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι 350 θαλασσαιμικοί υποβάλλονται σε μεταγγίσεις στη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Άγιος Παύλος και ο καθένας από αυτούς χρειάζεται τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαίως.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται περίπου 60-70 μονάδες τη ημέρα για τις μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών και συνολικά 1.400 τον μήνα. «Πολλές μεταγγίσεις αναβάλλονται και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους ασθενείς, αφού πολλοί αιμοδότες νοσούν από ιώσεις, εποχική γρίπη ή COVID-19 και αποκλείονται από την αιμοδοσία» επισημαίνει ο κ. Δήμος.

Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό να παρέχει στήριξη και βοήθεια στους πάσχοντές από Μεσογειακή Αναιμία (Θαλασσαιμία), Δρεπανοκυτταρική Νόσο, Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, να προασπίζεται να δικαιώματά τους και να αγωνίζεται για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης, αλλά και ποιότητας ζωής των ασθενών αυτών, που έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Advertisement
Babis

Ακόμη συμβάλλει ενεργά στη λειτουργία του προγράμματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη Μεσογειακή Αναιμία του Συνδέσμου Εθελοντών «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», στην προσπάθειά του για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων με αίμα. Συνεργάζεται επίσης με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνοντας ομιλίες και ομαδικές αιμοληψίες.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας διοργανώνει συνεχώς ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, επιστημονικές συναντήσεις και κοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιεί προγράμματα ΕΣΠΑ, συμμετέχει σε ερευνητικά επιστημονικά προγράμματα, παρεμβαίνει όποτε κριθεί αναγκαίο στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχοντας αγαστή συνεργασία με αρμοδίους κρατικούς φορείς και οργανισμούς.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

01/02/26 10:34 πμ

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

01/02/26 10:30 πμ

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

01/02/26 10:23 πμ

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

01/02/26 10:19 πμ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

01/02/26 10:13 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης - Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

01/02/26 10:06 πμ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης – Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

01/02/26 10:03 πμ

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

01/02/26 9:54 πμ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

01/02/26 9:48 πμ

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο