Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Στ. Κασσελάκης: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες

Την στήριξή του στους αγρότες αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τα προβλήματά τους παρουσιάζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχω αφουγκραστεί την ανησυχία των συμπολιτών μας αγροτών για την ανασφάλεια που βιώνουν στη ζωή τους» και σημειώνει ότι πρόκειται «για μια ανασφάλεια απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός που εκφράζεται αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας».

Ακολούθως παρουσιάζει τις θέσεις του:

· Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

· Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.

· Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

· Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

· ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.




Babis

· Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

· Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

· Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Κλείνοντας απευθύνεται στους αγρότες: «οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτικήΣτ. Κασσελάκης: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπ. Ενέργειας: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το μπλακάουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκάουτ στην Ιβηρική...

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε...

Β. Κικίλιας: Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ – Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι η άμεση διερεύνηση ύποπτων...

Τελευταία Νέα