14.9 C
Serres

Με επιτυχία και φέτος η Δράση «Kekrini Lake Clean Up»

Date:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η δράση «ΚΕΡΚΙΝΙ LAKE CLEAN UP». Η δράση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων και με την πρωτοβουλία  του Συλλόγου wake up Festival έχοντας την υποστήριξη και τη βοήθεια του Cecropia hub και παράλληλα συμμετείχε η Ακαδημία του Πανσερραϊκού.

Η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του υδροβιότοπου της  Λίμνης Κερκίνης, η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας της και η καλλιέργεια  πνεύματος  συλλογικότητας  ήταν τα κυρίαρχα συστατικά της εκδήλωσης.

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Οι υγρότοποι μπορούν να παρέχουν στις πόλεις και στους κατοίκους τους πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ανθρώπινη ευημερία. Η αποκατάσταση των υγροτόπων κρίνεται απαραίτητη τόσο για την αντιμετώπιση της διπλής κρίσης της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας, όσο και για την εκπλήρωση των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης προς όφελος όλων των ανθρώπων. Η συνεισφορά στη διατήρηση των υγροτόπων, οι οποίοι είναι τα πλέον απειλούμενα οικοσυστήματα στον πλανήτη, έχοντας απωλέσει από το 1970 περισσότερο από το 35% της έκτασής τους είναι πολύ σημαντική.

Kekrini Lake Clean Up – Δράση καθαριότητας

Η ομάδα Wake up ένα ετερόκλητο μείγμα ανήσυχων ανθρώπων που αγαπάνε τη μουσική και σέβονται τη φύση και ο νεοσύστατος οργανισμός Cecropia Hub, μια κοινότητα νέων με έδρα την πόλη των Σερρών που διψάνε για δράσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων!




ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙA: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΣέρρεςΜε επιτυχία και φέτος η Δράση «Kekrini Lake Clean Up»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νέο Σούλι Σερρών: Ζευγάρι παράγει καραμελωμένα αμύγδαλα με σοκολάτα που μοιάζουν “ακατέργαστα διαμάντια” -video

Στο Νέο Σούλι Σερρών, ένα ζευγάρι παράγει καραμελωμένα αμύγδαλα...

Σέρρες: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Άγκιστρο – Νεκρά 20 αιγοπρόβατα

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί μία κτηνοτροφική μονάδα στο Άγκιστρο...

Σέρρες: Πιάστηκαν στα χέρια αντιδήμαρχοι στο δημοτικό συμβούλιο- video

Σε ρινγκ μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο στις Σέρρες το...

Με νέα μηχανήματα εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 5 δήμους των Σερρών -video

Με νέα μηχανήματα τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα