Έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 440 νέα λεωφορεία, λεωφορεία φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια ... Περισσότερα

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου

Epilogestv

Epilogestv

Έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 440 νέα λεωφορεία, λεωφορεία φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της σύμβασης με την Industria Italiana για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου.

Η σύμβαση για την προμήθεια 200 λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), μήκους 12 μέτρων, τα οποία θα δρομολογηθούν στην Αθήνα, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Commercial Operation – Director της εταιρείας «Industria Italiana Autobus», Salvatore Danilo Martelli, παρουσία της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου και του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Πραγματοποιείται, σήμερα, ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα. Ένα αναγκαίο βήμα, απόρροια του γερασμένου στόλου που υπάρχει στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, υπογράφεται η σύμβαση προμήθειας 200 νέων λεωφορείων φυσικού αερίου, 12 μέτρων με την Industria Italiana Autobus. Τα λεωφορεία θα παραδοθούν έως το τέλος του 2025. Προσδοκούμε και θα εργαστούμε από κοινού αυτή η καταληκτική ημερομηνία να έρθει νωρίτερα. Έτσι, 440 νέα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας έως το τέλος του 2025. Λεωφορεία φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε: «Υλοποιούμε μια ακόμα κυβερνητική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου -12 μέτρων- συμπληρωματικά και συνδυαστικά με τα πρώτα 100 -18 μέτρων- αλλά και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, δημιουργείται ένας σημαντικά ανανεωμένος στόλος λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Φιλοδοξούμε μέσα στο 2025 το σύνολο αυτών των οχημάτων να τεθεί σε κυκλοφορία. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι η ανανέωση ή η δρομολόγηση ανανέωσης 1.300 νέων λεωφορείων έως το τέλος του 2027, δημιουργώντας μια εποχή βιώσιμη για τις συγκοινωνίες».

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς σημείωσε: «Το υπουργείο υλοποιεί μεθοδικά ένα συνολικό σχέδιο για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών. Η αναβάθμιση και η ενδυνάμωση του στόλου των λεωφορείων αποτελεί κομβικό κομμάτι αυτού του σχεδίου. Δεν είναι όμως μόνο τα λεωφορεία. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών του σταθερών συγκοινωνιών. Με τις ενέργειες που γίνονται θα μπορούμε, εντός του επόμενου έτους, να έχουμε μια πολύ διαφορετική πρώτη εικόνα για τις αστικές συγκοινωνίες. Η σημερινή σύμβαση που αφορά την προμήθεια 200 -12 μέτρων- λεωφορείων, φυσικού αερίου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο Commercial Operation – Director της Industia Italiana Autobus, Salvatore Danilo Martelli, ανέφερε: «Στην καριέρα μου ως μάνατζερ αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές και αντιπροσωπεύουν τη σημαντική δουλειά για την εταιρεία μας, να διαχειριστούμε την παροχή έργου σε έναν τόσο σημαντικό πελάτη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον πελάτη μας».

Advertisement
MEGA

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί - Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

04/04/26 9:04 πμ

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί – Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

04/04/26 9:00 πμ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

04/04/26 8:54 πμ

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό