17.1 C
Serres

Στην Δικαιοσύνη στρέφονται οι πρώην τευτλοπαραγωγοί -Ανάμεσά τους και Σερραίοι- Video

Date:

Στην Δικαιοσύνη στρέφονται οι  πρώην τευτλοπαραγωγοί  από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Λάρισας, Ροδόπης και Έβρου.

Η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί έχει ως στόχο να διευθετήσει τις νομικές διαδικασίες σχετικά με τις ενέργειες για την κατάθεση αγωγής  κατά των διοικήσεων της ΕΒΖ, από το 2016, με σκοπό την ανάκληση της απόφασης του 2020 σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ που είχε εκπονήσει η τράπεζα Πειραιώς και δεν έχει εφαρμοστεί. Το σχέδιο εξυγίανσης έγινε προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οφειλές της ΕΒΖ στην τράπεζα για να επαναλειτουργήσει η βιομηχανία και να παραχθούν τεύτλα. Η συμφωνία υποβλήθηκε το 2019, η απόφαση εκδόθηκε το 2020. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το εργοστάσιο έπρεπε να επαναλειτουργήσει. Αντί αυτού, έχει αποψιλωθεί από το μηχανολογικό εξοπλισμό του. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρεια Ημαθίας  Γιώργο Διαμαντόπουλο που μίλησε στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ  τα χρήματα που απαιτούνται για την κατάθεση αγωγής έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται. Το ποσό που απαιτείται είναι 5.000 συν το ΦΠΑ. Αναμεσά στους ενάγοντες είναι και Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί

Να σημειώσουμε πως το σχέδιο ανέφερε την συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και ότι θα έπρεπε πανελλαδικά το 2022 να έχουν σπαρθεί 60.000 στρέμματα, ενώ το 2023 να είχαν σπαρθεί 80.000 στρέμματα.

Τα εργοστάσια στην Σερβία λειτουργούν κανονικά και δίνουν κέρδη 25 – 30 εκατ. ευρώ ετησίως στην τράπεζα.




Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, το 2024 θα έπρεπε να καλλιεργηθούν 130.000 στρέμματα με τεύτλα στην χώρα μας. Για να υπάρχει όμως καλλιέργεια θα πρέπει να υπάρχει και μεταποίηση. 

ΕλλάδαΣτην Δικαιοσύνη στρέφονται οι πρώην τευτλοπαραγωγοί -Ανάμεσά τους και Σερραίοι- Video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καβάλα: Καταδικάστηκε αστυνομικός για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Μετά από μια διαδικασία που δεν ήταν σύντομη κι...

Ζάκυνθος: Σύλληψη 65χρονου για οδήγηση υπό μέθη και κατοχή 2 σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου,...

Πούλησε σε Σέρρες και Κιλκίς δοχεία λαδιού που το βάφτισε “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από...

Παραλία Οφρυνίου: Οι “κατασκηνωτές” εργάτες έφυγαν, η βρωμιά παρέμεινε

Αρχές Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε το χάος, την βρωμιά αλλά και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα