Με εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ορίζεται ο ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης ... Περισσότερα

Ο Μιχάλης Μπλέτσας διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας

Epiloges Press

Epiloges Press

Με εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ορίζεται ο ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης Μπλέτσας.

Advertisement
 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης από τον κ. Μπλέτσα σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι «ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η επαγγελματική του εμπειρία τόσο σε τεχνολογικό όσο και διοικητικό επίπεδο, η ερευνητική του δραστηριότητα, η κατάρτιση και η συγκρότησή του τον καθιστούν την ενδεδειγμένη επιλογή για τη θέση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν επιστήμονα αυτού του κύρους σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όσο η Κυβερνοασφάλεια. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Διοικητή και όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, η οποία πλέον ξεκινά ως νέος Οργανισμός».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας τόνισε ότι «χαίρομαι πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μου και να εφαρμόσω από ένα διαφορετικό, πιο επιτελικό πόστο την πρακτική εμπειρία δεκαετιών σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η Κυβερνοασφάλεια είναι κάτι που αγγίζει όλους μας και οι απαιτήσεις της θα πρέπει πλέον να αποτελούν κυρία συνιστώσα κάθε ψηφιακής υπηρεσίας. Ευχαριστώ πολύ τον υπουργό για την ευκαιρία και την πρόκληση και αναλαμβάνω χωρίς ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες του εγχειρήματος».

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μπλέτσας

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και M.Sc. Μηχανικός υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Είναι ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab και με την ιδιότητα του αυτή είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, τη λειτουργία και την ασφάλεια όλης της ψηφιακής υποδομής που χρησιμοποιεί το εργαστήριο για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της One Laptop Per Child, μη κερδοσκοπικής εταιρείας που σχεδίασε και κατασκεύασε ένα laptop πολύ χαμηλού κόστους – μιας τεχνολογίας που στόχευε να βοηθήσει στο το πώς μορφώνονται τα παιδιά στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην OLPC, συνέβαλε στον βιομηχανικό σχεδιασμό, τα ηλεκτρονικά καθώς και το λογισμικό του laptop XO-1 της OLPC.

Πριν προσχωρήσει στο Media Lab, ήταν μηχανικός συστημάτων στην Aware, Inc., όπου σχεδίασε και έγραψε βιβλιοθήκες λογισμικού υψηλής απόδοσης για τους παράλληλους υπερυπολογιστές κατανεμημένης μνήμης της Intel, και ασχολήθηκε με την εφαρμογή της τεχνολογίας ADSL για παροχή διαδικτυακής πρόσβασης σε οικιακούς χρήστες.

Έχει εκτεταμένη συμβουλευτική δραστηριότητα γύρω από θέματα τεχνολογίας και τεχνολογικής πολιτικής. Υπήρξε συνιδρυτής δύο εταιρειών και μέλος ΔΣ ή σύμβουλος σε πολλές άλλες.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

03/12/25 10:26 μμ

ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

03/12/25 10:17 μμ

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική – Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα