24.7 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία

Date:

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Κονδύλη Ηλία (ψυχίατρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ), στην πόλη των Σερρών, την Παρασκευή 24 Ιούνη. 

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, συνομίλησε με εργαζομένους  του Κέντρου οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον της δομής, μιας που η χρόνια υποχρηματοδότηση και η τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό έχει πλέον διαπεράσει την κόκκινη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό, πως λειτουργεί με ένα μόνο ψυχίατρο και μία παιδοψυχίατρο (που σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθεί)! Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και  φιλότιμο, οι λιγοστοί εργαζόμενοι, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις σύνθετες απαιτήσεις των περιστατικών από ολόκληρο το Νομό Σερρών. 

ΚΚΕ Τ.Ο. Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία
ΚΚΕ Τ.Ο. Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, στην τοποθέτησή του, εξήγησε γιατί δεν αυξάνει η χρηματοδότηση στις κοινωνικές δαπάνες, όπως είναι η ψυχική υγεία, στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά από την άλλη, δίνονται άφθονα χρήματα από την τσέπη του ελληνικού λαού, σε εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ, για να υποστηρίζει η φρεγάτα Ύδρα τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Στο κάλεσμά του προς το προσωπικό του ΚΨΥ, ανέφερε πως η πολιτική της ΕΕ που έχει καθαρά αντιλαϊκό χαρακτήρα και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, πρέπει να εκφραστεί με καταδίκη και στην κάλπη των Ευρωεκλογών, με ψήφο στο ΚΚΕ. 

Επόμενος σταθμός, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, ένα τμήμα του ΑΠΘ που λειτουργεί χρόνια στις Σέρρες, αλλά όπως και τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι μόνιμα υποστελεχωμένο σε προσωπικό μελών ΔΕΠ, Διοικητικό και λοιπό Προσωπικό. Πόσο μάλλον που με την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο ανταγωνισμός μεταξύ Ιδιωτικών και Δημοσίων Ιδρυμάτων, θα ενισχύσει την επιχειρηματική  λειτουργία των Δημοσίων Ιδρυμάτων και ότι αυτό συνεπάγεται στην υποβάθμιση της ποιότητας και των παροχών να εξοικονομούν χρήματα, να κλείνουν τμήματα αφήνοντας τους φοιτητές στον αέρα κλπ. Η ΕΕ, ως θεματοφύλακας της ακαδημαϊκής ελευθερίας, τα κόμματα που την υπηρετούν, πρέπει να καταδικαστούν τις 9 Ιούνη και από το κόσμο της εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον ΠΡΟ. ΣΥ. ΦΑ. (Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών) Σερρών και η συνομιλία με εργαζομένους της φαρμακαποθήκης. Σε αυτή την συγκυρία, όπου η χώρα μας είναι σε τροχιά καπιταλιστικής ανάπτυξης, η ανάπτυξη δεν αγγίζει τους εργαζόμενους, το λαό αλλά τα μονοπώλια. Η ακρίβεια, η αυξημένη φορολογία, η ανασφάλεια, τα σύννεφα των πολέμων στα οποία εμπλέκεται και η Ελλάδα, να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου σε κάθε εργαζόμενο, να μη δώσει συναίνεση στη συνέχιση των νέων μέτρων που έρχονται από τις 10 Ιούνη.   

Τελικός σταθμός, το Νοσοκομείο Σερρών, στο οποίο το κλιμάκιο συνομίλησε με υγειονομικούς, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό και με τα σωματεία του Νοσοκομείου. Κοινή αποδοχή από όλους ήταν η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των υποστελεχωμένων κλινικών του, όπως και η εντατικοποίηση εργασίας που οδηγεί σε παραιτήσεις ιατρών διαπερνώντας όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα. Χαρακτηριστικά, η Παθολογική Κλινική, οδηγείται σε διάλυση με τους όσους εναπομείναντες ιατρούς να κάνουν συνεχόμενες εφημερίες τόσο στο ΓΝ Σερρών, όσο και στο ΓΝ Δράμας! 

Ο Κονδύλης Ηλίας, ανέφερε πως Υγεία, είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελεί κόστος για την ΕΕ.  Για το κεφάλαιο όμως, η Υγεία, είναι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας μεγάλων μονοπωλίων της Ιδιωτικής Υγείας. Το ΚΚΕ προβάλει τις ανάγκες των πολλών απέναντι στη ζυγαριά κόστους- οφέλους που υπηρετούν με ευλάβεια όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι κυβερνήσεις και καλεί σε κοινό αγώνα των εργαζομένων ώστε να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες στη Δημόσια Υγειά. 

Οι θέσεις του ΚΚΕ, η ανυποχώρητη στάση του για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, μπορεί και πρέπει να είναι κριτήριο για όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, για να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στηρίζοντάς το στις 9 Ιούνη. 

Ακόμα και αν έχουν επιφυλάξεις σε διάφορα ζητήματα, να εμπιστευτούν την καθαρή στάση του, την πλάτη που βάζει για να δυναμώσει το εργατικό- λαϊκό κίνημα που  αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική και υπερασπίζεται το δίκιο των πολλών.

UncategorizedΚΚΕ Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, υποσχέθηκε την «εθνική ανανέωση»

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε σήμερα...

Πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας...

Θεσσαλονίκη: Με λεωφορειακή σύνδεση η ΒΙΠΕΘ από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου

Στη δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει το κέντρο...

To Επιμελητήριο Σερρών θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη λόγω εργασιών συντήρησης

Σας ενημερώνουμε πως το Επιμελητήριο Σερρών θα παραμείνει κλειστό...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα