Η MYTILINEOS υπέγραψε δύο 10ετή PPAs με την Keppel DC REIT για Data Centers στο Δουβλίνο

Η Keppel DC REIT και η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) υπέγραψαν δύο μακροπρόθεσμα συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την παροχή ενέργειας σε δύο εγκαταστάσεις της Keppel DC REIT στο Δουβλίνο, που θα παράγεται από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ιρλανδία.

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκονται στο Gorey του Wexford, μια περιοχή που επωφελείται από την υψηλότερη ηλιακή ακτινοβολία στην Ιρλανδία και στο Goresbridge του Kilkenny, και αναμένεται να παράγουν συνολικά 14,28 MW ενώ, όταν ολοκληρωθούν, θα παράγουν περίπου 13,6 GWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.250 τόνους CO2 σε ετήσια βάση.

Advertisement

O Gary Watson, Country Manager της Keppel DC REIT (Ireland), δήλωσε: “Ως αναγνωρισμένος πάροχος Data Centres στην Ιρλανδία, η Keppel DC REIT δεσμεύεται να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές στις δραστηριότητές της στην Ιρλανδία έως το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της χώρας για το κλίμα και τη δέσμευσή της στο σύμφωνο για τα κλιματικά ουδέτερα Data Centres. Ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πιστεύουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα τους στόχους βιωσιμότητας των πελατών μας.”

Με αυτά τα PPAs, το 92% της ενέργειας που χρησιμοποιείται σήμερα στις δύο εγκαταστάσεις της Keppel DC REIT στο Δουβλίνο θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές στην Ιρλανδία.

Advertisement

H MYTILINEOS, μέσω των PPAs, θα καλύψει περίπου το 11% των συνολικών απαιτήσεων ισχύος των εν λόγω Data Centres. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2024. Και τα δύο έργα έχουν αναπτυχθεί από την M Renewables της MYTILINEOS, έναν παγκοσμίως κορυφαίο integrated developer, με σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων έργων. Η M Renewables ανέλαβε τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) των φωτοβολταϊκών πάρκων.

O Νίκος Παπαπέτρου, Executive Director M Renewables της MYTILINEOS, ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία: Η υπογραφή του πρώτου PPA της MYTILINEOS στην Ιρλανδία ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στην τοπική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Keppel, έναν διεθνή πάροχο αξιόπιστων Data Centers σε όλη την Ευρώπη και στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα ανάγκη για «πράσινες» λύσεις, σε μια απαιτητική αγορά ενέργειας.”

Η MYTILINEOS δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 10 χρόνια και η Ιρλανδία αποτελεί στρατηγική χώρα για την Εταιρεία στους τομείς της ηλιακής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας και του υδρογόνου. Η συνολική δυναμικότητα του ώριμου και εν λειτουργία παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της M Renewables, που επεκτείνεται δυναμικά και στις πέντε ηπείρους, είναι πλέον της τάξεως των ~4,8 GW, ενώ συμπεριλαμβάνοντας και μία σειρά έργων σε αρχικό και μεσαίο στάδιο ανάπτυξης, δυναμικότητας περίπου ~5,7 GW, το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS πλέον ξεπερνά τα 10 GW.

Η Matheson and Our New Energy ήταν οι σύμβουλοι της MYTILINEOS για αυτή τη συναλλαγή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα