31.5 C
Serres

Δημοτικό Προβατά: 58 χιλ. ευρώ οι εργασίες για την αποκατάσταση της οροφής, κλειστό και αύριο το σχολείο- video

Date:

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Δημοτικό σχολείο της Τ.Κ Προβατά του Δήμου Σερρών,  όταν την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 έπεσαν σοβάδες από την οροφή σχολικής αίθουσας και ευτυχώς εκείνη την ώρα οι μαθητές βρίσκονταν στο προαύλιο γιατί  είχαν γυμναστική.

Σύμφωνα με την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας η οποία έσπευσε αμέσως στο σημείο το περιστατικό δεν μπορούσε να προβλεφθεί, καθώς δεν υπήρχαν εμφανείς φθορές. Συνολικά έπεσαν 90 κιλά σοβάδες και αποφασίστηκε η αντικατάσταση με νέο σοβά. Μετά τον έλεγχο  που έγινε διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την οροφή της συγκεκριμένη αίθουσας που υπήρξε το συμβάν, αλλά την οροφή ολόκληρου του σχολικού κτιρίου. Την αναστολή λειτουργίας για επιπλέον δύο (2) ημέρες, στις 3 και 4 Ιουνίου 2024, του Δημοτικού Σχολείου υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κείσογλου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με την εισήγηση των  Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο όμως όπως προκύπτει θα χρειαστούν και άλλες μέρες για την αποκατάσταση των ζημιών και αναμένετε εκ νέου ενημέρωση και συνεδρίαση με τους εμπλεκόμενους φορείς  για να εκτιμηθεί  η πορεία των εργασιών.  

Παράλληλα με κατεπείγουσες διαδικασίες εγκρίθηκε η διενέργεια κατασκευής του έργου «Ανακατασκευή οροφών Δημοτικού Σχολείου Προβατά» λόγω του κατεπείγοντος συνολικού προϋπολογισμού 46.774,19€ (χωρίς το Φ.Π.Α.24 %) ή 58.000,00€ (συμπ/νου ΦΠΑ 24%).

Το Δημοτικό Σχολείο Προβατά είναι ένα παλιό κτίριο κατασκευασμένο το 1963, με ξύλινη στέγη με κεραμίδια και η φθορά προήλθε από την χρόνια καταπόνησή της από την διαφορετική συμπεριφορά υλικών κατασκευής της οροφής.





ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΔημοτικό Προβατά: 58 χιλ. ευρώ οι εργασίες για την αποκατάσταση της οροφής,...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες, Ν.Φρυδάς: “Υπάρχει ετοιμότητα για την αντιπλημμυρική προστασία”- video

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η τακτική σύσκεψη του...

Σέρρες: Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία & 52.000 ευρώ ζημία

Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα