27.6 C
Serres

Σέρρες: Άναψε ο “φάρος” της Πυροσβεστικής ενόψει αντιπυρικής περιόδου- video

Date:

Η Π.Υ Σερρών δια μέσω του Διοικητή της Ανδρέα Θεοδωρίδη εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος και οι αυξημένες θερμοκρασίες από νωρίς έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Ψησταριές και μαγκάλια απαγορεύονται σε υπαίθριους χώρους ειδικά όταν ο δείκτης κινδύνου είναι υψηλός. Αλλά και στις εργασίες υπαίθρου θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή.

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να έχει σημάνει για το 2024 και με τις αυξημένες θερμοκρασίες που ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους ο Διοικητής  Π.Υ Σερρών Ανδρέας Θεοδωρίδης “ανάβει” τον φάρο σήμανσης της υπηρεσίας και απευθύνει σε όλους τους συμπολίτες ισχυρή σύσταση ώστε να αποφευχθεί πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς καθώς οι περισσότερες σημειώνονται από αμέλεια. 

 Να υπενθυμίσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος  θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Οι πολίτες θα πρέπει  αυτή τη χρονική περίοδο να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, να συμβουλεύονται τις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες  για τους όρους και τις προϋποθέσεις ενέργειας δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, να λαμβάνουν τα μέτρα πρόληψης πυροπροστασίας, να τους συμβουλεύονται για την κατηγορία κινδύνου καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Ψησταριές και μαγκάλια απαγορεύονται σε υπαίθριους χώρους ειδικά όταν ο δείκτης  κινδύνου είναι υψηλός.

Αλλά και στις εργασίες υπαίθρου θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή. Όσοι δεν συμμορφωθούν υπάρχουν πρόστιμα τα οποία ξεκινούν με κατώτατο ποσό τα 1000 ευρώ και προσαυξάνονται ανάλογα με την επικινδυνότητα και μια σειρά άλλων παραγόντων.

Μέχρι στιγμής από την Π.Υ με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έχουν υποβληθεί 3 πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιάς.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Άναψε ο "φάρος" της Πυροσβεστικής ενόψει αντιπυρικής περιόδου- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: FantasyCon- Διήμερο φεστιβάλ επιτραπέζιου παιχνιδιού σε όλες τις μορφές

Στην τέχνη των επιτραπέζιων παιχνιδιών θα μυηθούν οι Σέρρες...

4ος Κρι Κρι Super Spoon Half – Marathon Σερρών στις 6 του Οκτώβρη

Οι Μαραθωνοδρόμοι Σερρών σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ...

ΔΕΥΑΣ: Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή των Σερρών

Λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης, που προκλήθηκε από εργασίες συνεργείου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα