26.5 C
Serres

Τι ισχύει για τα κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS στη Δομή προσφύγων Σερρών- Η απάντηση της Διοικήτριας -video

Date:

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS, σε μετανάστες στη δομή φιλοξενίας, στις Σέρρες.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος επεσήμανε πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτηση του πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών πρόκειται να αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά κι αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η Διοικήτρια της δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ απαντά στα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες  επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη των κρουσμάτων,  ο αριθμός των οποίων είναι μονοψήφιος  και αναφέρει πως πρόκειται για  ανενεργά κρούσματα και έχουν ήδη προγραμματιστεί να λάβουν θεραπεία ενώ σε κάποια από αυτά χορηγείται  ήδη φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα τονίζει  πως δεν ισχύει η πληροφορία πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάποια εκ των περιστατικών ήταν ήδη γνωστά από την αρχή, διευκρινίζει η κ. Παναγιωτάκη καθώς επίσης και ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της δομής , το  πιο πρόσφατο διαγνωσμένο περιστατικό που εντοπίστηκε πριν από 3 ημέρες έχει προγραμματιστεί να λάβει την φαρμακευτική αγωγή και βρίσκονται σε συνεννόηση  με το ΓΝΣ. Ο τρόπος μετάδοσης των νοσημάτων είναι συγκεκριμένος και οι πάσχοντες που  φιλοξενούνται στη δομή δεν συγκατοικούν για προληπτικούς λόγους με άλλους που δεν νοσούν.   




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΤι ισχύει για τα κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS στη Δομή προσφύγων Σερρών- Η απάντηση...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πούλησε σε Σέρρες και Κιλκίς δοχεία λαδιού που το βάφτισε “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από...

Παραλία Οφρυνίου: Οι “κατασκηνωτές” εργάτες έφυγαν, η βρωμιά παρέμεινε

Αρχές Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε το χάος, την βρωμιά αλλά και...

Θεσσαλονίκη: Οι κρυφές ιστορίες των 2.000 εγκαταλελειμμένων βαγονιών – Δείτε φωτογραφίες

Ιστορίες, που γυρνούν πίσω τον χρόνο σε άλλες εποχές,...

Σέρρες: FantasyCon- Διήμερο φεστιβάλ επιτραπέζιου παιχνιδιού σε όλες τις μορφές

Στην τέχνη των επιτραπέζιων παιχνιδιών θα μυηθούν οι Σέρρες...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα