25.4 C
Serres

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Date:

Σε 46 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 10. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, σε οκτώ από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 7 εναέρια μέσα δίνουν μάχη στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας, η οποία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Βόνιτσα και Σύρο ενώ οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Δυτική Αχαΐα έχουν περιοριστεί.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:02 σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμίτσα στην Καβάλα. Η φωτιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:14 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασώματοι Ιασμού στην Ροδόπη. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μισή ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14.14 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χρούσα στη Σύρο. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας είχε περιοριστεί σε μία ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι στις 14:30 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Χρούσα Σύρου προς Βάρη.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.31 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαυρατζαίοι στη Σάμο. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε 15 λεπτά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 29 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 16.27 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.25 σε αύλειο χώρο βιομηχανίας στην περιοχή Γομοστός στην Δυτική Αχαΐα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να την έχουν περιορίσει. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος συμπεριλαμβανομένης και 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος από την Μάλτα, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι στις 17:27 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για καπνούς στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:38 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανακτόριο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:41 σε ξερά χόρτα και απορρίμματα στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο Αττικής,. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι στις 17:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για καπνούς στην περιοχή.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΠυρκαγιέςΠυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου – Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία...

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στον Λαγκαδά, στο 37ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε...

Πιερία: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Πλάκα Λιτοχώρου- Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πλάκας...

Κόλαση φωτιάς στην Κορινθία: Στη μάχη με τις φλόγες 159 πυροσβέστες και εναέρια μέσα – Μήνυμα από το 112

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα