4 τρόποι χρήσης του νερού του κλιματιστικού

4 τρόποι χρήσης του νερού του κλιματιστικού
4 τρόποι χρήσης του νερού του κλιματιστικού

Το κλιματιστικό είναι απαραίτητο το το καλοκαίρι και ειδικά τις μέρες που κάνει καύσωνα γίνεται ο καλύτερος μας φίλος. Λόγω της συμπύκνωσης της υγρασίας στον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει νερό όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε.

Και ενώ φαινομενικά αυτό το νερό φαίνεται άχρηστο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πιούμε ή να βράσουμε μακαρόνια, καθώς δεν είναι πόσιμο για τον άνθρωπο. Είναι όμως κατάλληλο για τα φυτά, καθώς και για μερικές ακόμα χρήσεις.

Πότισμα φυτών

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νερό του κλιματιστικού για το πότισμα των φυτών σου, ειδικά αυτών που έχεις μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, επειδή το νερό αυτό μπορεί να είναι ελαφρώς όξινο, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς συνεχώς στα ίδια φυτά και να το εναλλάσσεις με κανονικό νερό. Μια ισορροπία θα πρέπει να διατηρηθεί.

Καθαρισμός επιφανειών

Το νερό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό εξωτερικών επιφανειών (π.χ. επίπλων, παντζουριών κλπ). Είναι αρκετά καθαρό για τέτοιες χρήσεις.

Πλύσιμο μπαλκονιού & οχημάτων

Tο νερό από το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πλύνεις το μπαλκόνι σου και το αυτοκίνητό σου ή το μηχανάκι σου.

Advertisement

Σιδέρωμα

Το νερό από κλιματιστικό είναι μια ασφαλής επιλογή για να σιδερώσεις τα ρούχα σου, τοποθετώντας το μέσα στο σίδερο ατμού. Το γεγονός ότι είναι αποσταγμένο το καθιστά ιδανικό και απολύτως ασφαλές γι’ αυτήν τη χρήση, καθώς δεν αφήνει άλατα.

Πριν χρησιμοποιήσεις το νερό του κλιματιστικού για όσα αναφέραμε παραπάνω, καλό είναι να βεβαιωθείς ότι το κλιματιστικό σου είναι καθαρό και ότι δεν υπάρχουν βρωμιές ή μούχλα στη δεξαμενή συλλογής του νερού, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την καθαρότητά του.

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του και την αποφυγή προβλημάτων. Θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ιδανικά πριν την έναρξη του καλοκαιριού. Ωστόσο, αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται πολύ συχνά, μπορεί να απαιτείται συχνότερη συντήρηση.

Πηγή: ladylike.gr