24.3 C
Serres

Οι ισραηλινές δυνάμεις εγκαταλείπουν την ανατολική Χαν Γιούνις, οι Παλαιστίνιοι ανασύρουν δεκάδες πτώματα

Date:

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους στα χαλάσματα της Χαν Γιούνις, της βασικής πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις τερμάτισαν την επιδρομή τους εκεί, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες, είχε στόχο να αποτρέψει την ανασυγκρότηση της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς.

Παλαιστίνιοι διασώστες και άμαχοι περισυνέλεξαν πτώματα από τους δρόμους της ερειπωμένης ζώνης μαχών και τα μετάφεραν τυλιγμένα σε χαλιά, με αυτοκίνητα ή κάρα στα νεκροτομεία.

Το γραφείου τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς Γάζας δήλωσε ότι η οκταήμερη έφοδος στις ανατολικές περιοχές της Χαν Γιούνις στοίχισε τη ζωή σε 255 Παλαιστινίους και τραυμάτισε πάνω από 300 άλλους. Τουλάχιστον 30 συνεχίζουν να αγνοούνται.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν πάνω από 150 Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια της επιδρομής αυτής, κατέστρεψαν στρατιωτικές σήραγγες και κατέσχεσαν όπλα.

Μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους με τα πόδια και με κάρα που μετέφεραν τα υπάρχοντά τους. Πολλοί βρήκαν τα σπίτια τους να έχουν υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί.

Το γραφείο τύπου της Χαμάς δήλωσε ότι πάνω από 300 σπίτια χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ενώ τουλάχιστον 30 εξ αυτών ήταν ακατοίκητα όταν χτυπήθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του στρατού χρησιμοποίησαν μπουλντόζες στο βασικό κοιμητήριο στο Μπάνι Σουχάιλα, την πόλη στα ανατολικά περίχωρα της Χαν Γιούνις που ήταν το επίκεντρο της επιδρομής καθώς και σε σπίτια και δρόμους σε κοντινή απόσταση.






«Επιστρέφω και έχω πίστη στον Θεό. Δεν γνωρίζω εάν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, αλλά όλα είναι για χάρη της πατρίδας», δήλωσε η Ετιμάντ Αλ-Μάσρι, που περπάτησε τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα για να επιστρέψει στο σπίτι της. «Παρά τα βάσανα, κάνουμε υπομονή και Θεού θέλοντος θα νικήσουμε».

Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν ότι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους αρκετές φορές.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κατάπαυση πυρός και ηρεμία. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός ούτως ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Ουαλίντ Αμπού Νσάιρα, επιστρέφοντας στο σπίτι του κρατώντας κάποια από τα υπάρχοντά του στους ώμους του.

Καθώς η επίθεση στη Χαν Γιούνις ολοκληρώνεται, το Ισραήλ έδωσε εντολή σε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο αλ-Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, εξαπολύοντας εκεί πλήγματα σε μια προφανή προετοιμασία για μια νέα επιδρομή.

Διασώστες δήλωσαν ότι ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη γειτονική αλ-Νουσεϊράτ στοίχισε τη ζωή σε 10 Παλαιστινίους καθώς εγκατέλειπαν το Μπουρέιτζ σήμερα, ενώ τέσσερις άλλοι Παλαιστινίοι σκοτώθηκαν σε άλλο χτύπημα εντός του Μπουρέιτζ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚόσμοςΟι ισραηλινές δυνάμεις εγκαταλείπουν την ανατολική Χαν Γιούνις, οι Παλαιστίνιοι ανασύρουν δεκάδες...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή – Ο γγ του ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στο Γκολάν

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30...

Ο Τραμπ μεταμορφώθηκε σε ιεροκήρυκα του bitcoin

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ μετατράπηκε χθες Σάββατο σε...

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα