8 ασυνήθιστοι τρόποι εξοικονόμησης ρεύματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

8 ασυνήθιστοι τρόποι εξοικονόμησης ρεύματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού
8 ασυνήθιστοι τρόποι εξοικονόμησης ρεύματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Αυτό το καλοκαίρι, η μείωση του λογαριασμού του ρεύματος μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ, ειδικά καθώς οι θερμοκρασίες, αλλά και οι τιμές του ρεύματος, ανεβαίνουν στα ύψη. 

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ρεύματος και αλλαγής παρόχου, προτείνει 8 ασυνήθιστους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να δροσιστείς χωρίς να κάψεις περισσότερο ρεύμα, κι έτσι ο λογαριασμός σου να έρθει μειωμένος! 

8 ασυνήθιστοι τρόποι εξοικονόμησης ρεύματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

1. Αξιοποίησε τις βραδιές με φίλους

Advertisement

Γιατί να έχεις το κλιματιστικό σου στο φουλ κάθε βράδυ, όταν μπορείς να περάσεις μία ή δύο βραδιές την εβδομάδα στο σπίτι ενός φίλου; Οργανώστε βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια σε διαφορετικά σπίτια κάθε βράδυ και έτσι θα εξοικονομήσετε όλοι το κάτι παραπάνω! 

2. Δώσε ραντεβού στο εμπορικό κέντρο

Δώσε ραντεβού με τους φίλους σε κάποιο από τα εμπορικά κέντρα της πόλης. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ με τους φίλους σου ή να κάνεις window shopping μέσα στη δροσιά, χωρίς να κάψεις καθόλου ρεύμα στο σπίτι! 

3. Κάνε μια βόλτα στο super market 

Αν μέχρι πρότινος θεωρούσες αγγαρεία τα ψώνια στο super market, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Για να επωφεληθείς των κλιματιστικών που δουλεύουν στο τέρμα, πάρε το χρόνο σου για να ψωνίσεις ό,τι χρειάζεσαι. Κάνε τη σωστή έρευνα αγοράς και μην βιαστείς να αποφασίσεις για το τι θα αγοράσεις! Μην ξεχνάς ότι κάποιες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαθέτουν και χώρο cafe. 

4. Δημιούργησε δροσερές γωνιές στο χώρο σου

Φτιάξε δροσερές γωνιές στο σπίτι σου με υφάσματα και φυτά που βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας. Οι κουρτίνες από καραβόπανο, τα χαλιά από φυσικά υλικά και τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να συμβάλλουν σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον.

5. Εκμεταλλεύσου τους ανεμιστήρες

Τόσο οι ανεμιστήρες οροφής, όσο και οι επιτραπέζιοι ανεμιστήρες καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από το κλιματιστικό. Χρησιμοποίησέ τους σε συνδυασμό με το κλιματιστικό σου για να διανείμεις τον δροσερό αέρα πιο αποτελεσματικά. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μόνο τους ανεμιστήρες!  

6. Κλείσε τα παντζούρια και τις κουρτίνες

Μπλοκάροντας το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να μειώσεις σημαντικά τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός, κράτα τα παράθυρα κλειστά και τα παντζούρια κατεβασμένα.

7. Προτίμησε τις νυχτερινές ώρες για τις πιο ενεργοβόρες εργασίες

Χρησιμοποίησε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν η ζήτηση για ρεύμα είναι χαμηλότερη και οι τιμές συχνά πιο χαμηλές.

8. Φρόντισε για τη σωστή συντήρηση των συσκευών σου

Ένα καθαρό φίλτρο αέρα και ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοσή του και να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα φίλτρα τακτικά.

Το Pricefox, βοηθώντας σε να ζήσεις πιο οικονομικά, σου παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης παρόχων ενέργειας, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι βρίσκονται στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το πρόγραμμα ενέργειας που θα κρατήσει το λογαριασμό σου ξεφούσκωτο

8 ασυνήθιστοι τρόποι εξοικονόμησης ρεύματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού