33 C
Serres

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού για τον επαναπατρισμό των ιερών κειμηλίων

Date:

Για την επιστροφή των ιερών κειμηλίων και χειρογράφων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο εκδήλωση στις Βρυξέλλες

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού κ. Αλέξιο Ντόνα, ο οποίος κατάγεται από τις Σέρρες και αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Σέρρες.

Η κ. Μητλιάγκα καλωσόρισε τον κ. Ντόνα και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού, το οποίο έχει έδρα στις Βρυξέλλες και φιλοδοξεί να γίνει αρωγός της ευρύτερης δράσης των ομογενών ανά την Ευρώπη.

Μια από τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος, είναι ο επαναπατρισμός των ιερών κειμηλίων και χειρογράφων που αφαιρέθηκαν παράνομα κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής Κατοχής από τον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και άλλων ιερών ναών της Μακεδονίας. Μάλιστα, για την επιστροφή των ιερών κειμηλίων και χειρογράφων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο εκδήλωση στις Βρυξέλλες.






Αμέσως μετά τη συνάντηση η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε τα εξής:

«Με χαρά υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού και Σερραίο στην καταγωγή Αλέξιο Ντόνα, ο οποίος επέλεξε να συμμετέχει ενεργά στη διάδοση και την διάσωση του πολιτισμού μας στο εξωτερικό. Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού έχει ως βασικό του μέλημα την προσφορά ουσιαστικού έργου προς τους ομογενείς αλλά και προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Ο κ. Ντόνας ανέλυσε τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Ιδρύματος με κύριο μέλημα τον επαναπατρισμό των ιερών κειμηλίων και χειρογράφων. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Ντόνα, προκειμένου να αναδείξουμε θέματα των Σερρών και στην Ευρώπη».

ΣέρρεςΣυνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού για...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 15Αύγουστο στον Δήμο Σερρών

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Σωματεία και φορείς Ν. Σερρών: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

Σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών εκφράζουμε ολόψυχα την...

Πώς θα περάσουν οι Σερραίοι τον Δεκαπενταύγουστο- Video

Ο Δεκαπενταύγουστος έφτασε και οι Σερραίοι ήδη έχουν καταστρώσει...

Σέρρες: Σπασμένος κάδος σκουπιδιών ταλαιπωρεί τους πολίτες με κινητικά προβλήματα – video

Ένας σπασμένος κάδος σκουπιδιών δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα