29.1 C
Serres

Β.Μητλιάγκα: «Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή – Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές και άνθρωποι»

Date:

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη δύσβατη περιοχή «Χάνια» του Χιονοχωρίου στο Δήμο Σερρών. Με γραπτή δήλωσή της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάκα τονίζει ότι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή συνδράμει και υποστηρίζει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η κ. Μητλιάγκα, καθιστά σαφές ότι από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ούτε και η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, ωστόσο όπως υποστηρίζει η καταστροφή του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου είναι ανυπολόγιστη. 

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μητλιάγκα:

«Η δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου 2024 και βρίσκεται σε εξέλιξη στην δύσβατη περιοχή «Χάνια» του Χιονοχωρίου στο Δήμο Σερρών. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές και άνθρωποι, ωστόσο η καταστροφή του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου είναι ανυπολόγιστη. 

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει διαρκή επικοινωνία με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο κ. Θεόδωρο Κοσμίδη. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024 έχουν ενισχυθεί οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτι που ζητήσαμε εξ΄ αρχής από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Δήμος Σερρών συνδράμει στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με δύο υδροφόρα οχήματα και οδηγούς-χειριστές, οι οποίοι εργάζονται όλο το 24ωρο, στην περιοχή του 17ου χλμ Σερρών-Βροντούς.






Οι Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, βάσει του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για δασικές πυρκαγιές με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2”.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους πυροσβέστες, εθελοντές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο σημείο κάτω από αντίξοες συνθήκες και δίνουν μάχη για να περιορίσουν την καταστροφή και να προστατεύσουν τον φυσικό μας πλούτο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3) και καλούμε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν όλες τις ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά».

Δελτίο τύπου

ΣέρρεςΒ.Μητλιάγκα: «Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή - Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 15Αύγουστο στον Δήμο Σερρών

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Σωματεία και φορείς Ν. Σερρών: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

Σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών εκφράζουμε ολόψυχα την...

Πώς θα περάσουν οι Σερραίοι τον Δεκαπενταύγουστο- Video

Ο Δεκαπενταύγουστος έφτασε και οι Σερραίοι ήδη έχουν καταστρώσει...

Σέρρες: Σπασμένος κάδος σκουπιδιών ταλαιπωρεί τους πολίτες με κινητικά προβλήματα – video

Ένας σπασμένος κάδος σκουπιδιών δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα