21 C
Serres

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αποκλειστικά στο Epiloges για τις φωτιές στις Σέρρες- “Ναρκοπέδια και δύσβατες χαράδρες δυσκολεύουν το έργο μας- Επιχειρούν εναέρια μέσα”

Date:

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Βαθρακογιάννης μιλάει αποκλειστικά στο Epiloges.tv και απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τις πυρκαγιές στα όρη Όρβηλος και Μενοίκιο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο όρος Όρβηλος και στο μέτωπο που καίει εδώ και 28 ημέρες και τόνισε τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες. Η φωτιά ξέσπασε  το  βράδυ της 18ης  Ιουλίου  και τα εναέρια μέσα επιχείρησαν με το πρώτο φως της ημέρας. Λόγω της ύπαρξης ναρκοπεδίων από την πρώτη στιγμή ο στρατός απαγόρευσε την διέλευση πεζοπόρων τμημάτων. Δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες και οι επίγειες δυνάμεις επενέβησαν μόνο όταν αυτό ήταν εφικτό. Η πυρκαγιά είναι έρπουσα, δηλαδή καίει πεσμένα ξερά φύλλα  και κλαδιά που βρίσκονται στο έδαφος. Ουσιαστικά καίει νεκρή φυσική ύλη και όχι δάσος. Οι δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί και επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα. Όλα δείχνουν πως  η κατάσταση εκτονώνεται. 

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Μενοίκιο όρος  ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρει πως επιχειρούν αδιάλειπτα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου στο σημείο βρίσκονται 80 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα , 16 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Η κατάσταση βελτιώνεται κάθε μέρα. Η φωτιά και εδώ είναι έρπουσα και εξελίσσεται σε δύσβατα σημεία μέσα σε χαράδρες. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου δεν κινδυνεύει. Στο Δαφνούδι σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«ΔΕΝ ΕYΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ» ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος επισημαίνει  και για τις δύο πυρκαγιές  πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία όλα δείχνουν πως προκλήθηκαν από κεραυνική δραστηριότητα και απαντά στο ερώτημα για το αν «οι πυρκαγιές εξυπηρετούν σχέδια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες » λέγοντας πως υπάρχει συνταγματική πρόνοια και μέριμνα  για τη διαφύλαξη της  περιοχής και ότι οι φήμες για ανεμογεννήτριες δεν ευσταθούν.






« Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Έχουμε μπροστά μας πολλές δύσκολες ημέρες» τονίζει ο κ. Βαθρακογιάννης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 

ΣέρρεςΟ εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αποκλειστικά στο Epiloges για τις φωτιές...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 15Αύγουστο στον Δήμο Σερρών

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Σωματεία και φορείς Ν. Σερρών: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

Σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών εκφράζουμε ολόψυχα την...

Πώς θα περάσουν οι Σερραίοι τον Δεκαπενταύγουστο- Video

Ο Δεκαπενταύγουστος έφτασε και οι Σερραίοι ήδη έχουν καταστρώσει...

Σέρρες: Σπασμένος κάδος σκουπιδιών ταλαιπωρεί τους πολίτες με κινητικά προβλήματα – video

Ένας σπασμένος κάδος σκουπιδιών δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα