30.8 C
Serres

Με δυο τροχούς από τη Γερμανία στο Καρυδοχώρι Σερρών

Date:

Στο Καρυδοχώρι Σερρών βρέθηκαν δύο Γερμανοί με τα ποδήλατα τους.

Ο Ζέρκε και ο Τζασπερ, δύο φίλοι από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες από τη χώρα τους με τα ποδήλατα τους και έφθασαν χθες στο Καρυδοχώρι Σερρών.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, οι δύο Γερμανοί ποδηλάτες, ακολούθησαν τη διεθνή ποδηλατική διαδρομή Eurovelo13 (σιδηρούν παραπέτασμα) και πραγματοποίησαν στάση στο γραφικό ακριτικό χωριό του Νομού Σερρών, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις ώστε να πάρουν δυνάμεις και να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά και να ενημερωθούν για την περιοχή και τα ξακουστά γεφύρια από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδοχωρίου Κώστα Νικολαΐδη, και τον Παύλο Γερμανίδη (με καταγωγή από το Καρυδοχώρι που ζει στην Γερμανία) οι οποίοι αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και εκφραστές της Ελληνικής φιλοξενίας. Οι δύο Γερμανοί εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την γαστρονομία της περιοχής αλλά και για τις φιλικές τιμές που συνάντησαν στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες.






Με δυο τροχούς από τη Γερμανία στο Καρυδοχώρι Σερρών

Επόμενος σταθμός το Κατάφυτο Δράμας, το οποίο συνορεύει με το Καρυδοχώρι, ενώ στη συνέχεια θα καταλήξουν στη Βουλγαρία και από εκεί θα ξεκινήσουν για το ταξίδι της επιστροφής.

Για να βρεθούν όμως στο Καρυδοχώρι, οι Ζέρκε και Τζασπερ, διέσχισαν με τα ποδήλατα τους, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία για να μεταβούν από το τελωνείο του Προμαχωνα στον ορεινό όγκο, πραγματοποιώντας στάση στο ακριτικό Καρυδοχώρι.

ΣέρρεςΜε δυο τροχούς από τη Γερμανία στο Καρυδοχώρι Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Θερινός Κινηματογράφος Τιτάνια, οι ταινίες της εποχής (1931 ως τα μέσα της δεκαετίας του ΄70)

O γνωστός κινηματογράφος σε όλους μας ως «Τιτάνια» λειτούργησε...

Τύμβος Καστά 10 χρόνια μετά, η ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον

Τον Αύγουστο του 2014, για μία ακόμα χρονιά, ο...

Σέρρες: Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου που πνίγηκε στον Στρυμόνα

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου που πνίγηκε στις 15...

Σέρρες: “Καίει σε ύφεση η φωτιά στον Όρβηλο, δεν έσβησε”- φωτογραφίες

Σε ύφεση η βροχή στον Όρβηλο, μετά από 28...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα