31.5 C
Serres

Σέρρες: Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε φωτιά στο Καρυδοχώρι – Χωρίς ενεργά μέτωπα σε Όρβηλο και Μενοίκιο 

Date:

Τέσσερις διαφορετικές εστίες φωτιάς βόρεια του Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 18 Αυγούστου λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. 

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες και πέντε οχήματα, ενός ελικοπτέρου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού αλλά και της βροχής περιόρισαν την έκταση της και είναι κοντά στο να τη θέσουν υπό έλεγχο. Μετά από 32 μέρες, από την 18η Ιουλίου που ξέσπασε η φωτιά, ευχάριστα είναι τα νέα για το Όρος Όρβηλος αφού πλέον δεν υπάρχουν καπνοί. Ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Καθόλου καπνός στον Όρβηλο. Μετά από 14 ρίψεις που πραγματοποίησε σήμερα το ελικόπτερο στις 2 εστίες που κάπνιζαν το πρωί πλέον δεν υπάρχει καπνός. Ταυτόχρονα μαζεύονται σύννεφα… Ίσως είναι το τέλος της φωτιάς…

Σε βίντεο (animation) που επιμελήθηκε μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάστηκε η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και τις 15.08.2024 στο όρος Όρβηλος. Η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα (έως την 15.08.2024, 12:15 τοπική ώρα).

 Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας. Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι και η φωτιά στο Μενοίκιο Όρος η οποία ξέσπασε την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Όπως ενημέρωσε ο περιπατητής και διαχειριστής της διαδικτυακής ομάδας «Μονοπάτια Μενοικίου Όρους Σερρών Δράμας» Γιάννης Κάκανος η κατάσβεση της φωτιάς στο Μενοίκιο τείνει να ολοκληρωθεί με τα  ελικόπτερα και τους άνδρες της πυροσβεστικής να σβήνουν και τα τελευταία καντηλάκια ενώ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. 

Ο κ. Κάκανος εξήρε την προσπάθεια των πυροσβεστών, των επίγειων και εναέριων μέσων που όπως υπογράμμισε ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για το στρατό, την αστυνομία, τους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών με τις υδροφόρες τους , τους ξυλοκόπους της Ορεινής, τους χειριστές βαρέων οχημάτων και τους απλούς εθελοντές πολίτες που βρέθηκαν στο βουνό για να βοηθήσουν.





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ

ΣέρρεςΣέρρες: Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε φωτιά στο Καρυδοχώρι - Χωρίς ενεργά...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Ακόμη μια θλιβερή είδηση για την πόλη μας

Έφυγε από την ζωή ο Υπεύθυνος του καταστήματος στην...

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας...

Έκκληση για αιμοδοσία κάνει το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών- video

Έκκληση για αιμοδοσία κάνει το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα