23.2 C
Serres

Έκκληση της Δημάρχου Σερρών στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν ζώα και να τηρούν τη νομοθεσία

Date:

«Βασική στόχευση είναι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σερρών, μέσω στειρώσεων και υιοθεσιών» τονίζει σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία ζητά τη συμμόρφωση των δημοτών-κατόχων δεσποζόμενων ζώων για την εφαρμογή της νομοθεσίας. «Το βασικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ξεκινάει από τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία δεν στειρώνονται, δεν τσιπάρονται, αναπαράγονται ασύστολα και εγκαταλείπονται από τους “ιδιοκτήτες” τους» επισημαίνει η Δήμαρχος Σερρών.

Η κ. Μητλιάγκα, πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά περιστατικά εγκατάλειψης ζώων στο Δήμο Σερρών από άλλες περιοχές. «Υπάρχουν αναφορές, ότι πολίτες από άλλες περιοχές εκτός Δήμου εγκαταλείπουν ζώα ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Πρόκειται για περιστατικά που έχουμε καταγράψει το προηγούμενο διάστημα» ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών. Επιπλέον, η κ. Μητλιάγκα, κάλεσε τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν ζώα και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους. Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έναν πιστό “φίλο” για υιοθεσία, μπορούν να επικοινωνήσουν με το δημοτικό κυνοκομείο.






Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα της δομής και την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κ. Μητλιάγκα τόνισε ότι είναι εις γνώση της και πως σε συνεργασία με την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων κ. Βασιλική Πανταζή αναζητούν λύσεις για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, καθώς “ολοκληρώθηκαν” οι συμβάσεις των εργαζομένων. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με την εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων κ. Πανταζή και η λύση δρομολογείται αυτές τις ημέρες, προκειμένου να δουλέψουν άτομα στο κυνοκομείο. Τέλος, αξίζει να ευχαριστήσουμε και τους φιλόζωους της πόλης, οι οποίοι έχουν έρθει και μας βοηθάνε» κατέληξε η Δήμαρχος Σερρών.

ΣέρρεςΈκκληση της Δημάρχου Σερρών στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν ζώα και να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες, Λαϊκή αγορά: Δεν έχει βγει προκήρυξη για παραγωγούς, προβλήματα με τα POS- video

3 χρόνια έχει να βγει προκήρυξη για παραγωγούς σύμφωνα...

Έκαναν διακοπές οι Σερραίοι φέτος το καλοκαίρι; -video

Στην πόλη πέρασαν ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι αρκετοί Σερραίοι...

Λαϊκή αγορά Σερρών: Η ακρίβεια δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών, ψωνίζουν μόνο για φαγητό- video

Μέτρια χαρακτηρίζεται η κίνηση στη λαϊκή αγορά Σερρών. Όπως...

Βραδιά για την Πανσέληνο του Αυγούστου στον Σταθμό Αγγίστας Σερρών- video

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας σε συνεργασία με την...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα