26.4 C
Serres

Αφιέρωμα: Τα ελληνικά Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι

Date:

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ήταν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού που πέρασε με πολλούς νέους αθλητές να διακρίνονται και άλλους να καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο μεγάλος στόχος για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι να καταφέρουν να πατήσουν στον βάθρο κατακτώντας ένα μετάλλιο, το οποίο σηματοδοτεί ότι βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα όμως μέσα σε αυτά τα μετάλλια αντανακλάται η λύτρωση για τους κόπους και τις θυσίες, αλλά και η ικανοποίηση ότι έδωσαν χαρά και δύναμη σε ένα ολόκληρο έθνος.

Με αυτό τον στόχο ξεκίνησε και η ελληνική αποστολή. Η Ελλάδα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με 101 αθλητές και αθλήτριες να παίρνουν μέρος σε συνολικά 17 αγωνίσματα και κατάφερε να επιστρέψει έχοντας στις αποσκευές της 8 Ολυμπιακά μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 6 χάλκινα).

Ορισμένα από αυτά τα μετάλλια ήταν, όσο το επιτρέπει ο αθλητισμός, ”αναμενόμενα”, αφού ήδη οι συγκεκριμένοι αθλητές ήταν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές (πχ. Τεντόγλου, Πετρούνιας), άλλα ήταν το αποκορύφωμα μιας σπουδαίας σεζόν και επιτυχίες χρόνων (πχ. Καραλής, Χρήστου) και άλλα ήταν μια ευχάριστη «έκπληξη» από την άποψη ότι πρόκειται για μετάλλια από νέους αθλητές που δείχνουν ότι μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα στο μέλλον (πχ. κωπηλασία).

Σε κάθε περίπτωση, όπως και να αποκτήθηκαν αυτά τα μετάλλια, πρόκειται για μια σπουδαία κατάκτηση των αθλητών, των προπονητών και όλων όσων συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία που έδωσε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Τον ”χορό” των μεταλλίων για την Ελλάδα άνοιξε ο τζουντόκα Θ. Τσελίδης στις 31 Ιουλίου και το τελευταίο μετάλλιο κατέκτησε ο παλαιστής Ντ. Κουρουγκλίεφ στις 9 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό Ολυμπιονίκες χρίστηκαν ο Απόστολος Χρήστου στην κολύμβηση, τα δίδυμα Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής και Φίτσιου – Κόντου στην κωπηλασία, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ και ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.





Ας θυμηθούμε πώς κατέκτησαν τα μετάλλια τους μέσα από ένα βίντεο.

ΑθλητικάΑφιέρωμα: Τα ελληνικά Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Νάσο Γκαβέλα στα 100μ.

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες...

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Μαράια Ριντλσπρίγκερ: Νέες φωτογραφίες από το «μήνα του μέλιτος» στα ελληνικά νησιά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαράια Ριντλσπρίγκερ παντρεύτηκαν πριν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα