25.9 C
Serres

Σέρρες: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Ιωάννη του Θεολόγου – video

Date:

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, η εορτή του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Ιερό Ναό Άγιου Ιωάννου Θεολόγου στις Σέρρες.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού. Στην αρχή ήταν μαθητής του Άγιου Ιωάννου του Προδρόμου, ενώ μόλις γνώρισε τον Ιησού έγινε μαθητής του μαζί με το αδερφό του τον Ιάκωβο. Το προσωνύμιο Θεολόγος του το έδωσε η εκκλησία.

O Μητροπολίτης Σερρών μιλώντας στο Epiloges.tv τόνισε: “Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει για δεύτερη φορά μέσα στο εκκλησιαστικό έτος τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και μάλιστα σήμερα είναι η καθαυτό εορτή του, η μετάστασή του δηλαδή. Στην πόλη μας γιορτάζει ο ιστορικός αυτός ενοριακός ναός, ο οποίος έχει μια βαριά ιστορία καθώς αποτελεί αφιέρωμα των πατέρων μας στον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο για την προστασία που έδειξε με την σωτηρία της πόλης την 8η του Μάη του 1821. Ο Άγιος Ιωάννης υπήρξε ο μεγάλος εκείνος Απόστολος του Χριστού που πήρε από τον ίδιο τον Χριστό την ονομασία “Ηγαπημένος” γιατί πραγματικά αγάπησε τον Χριστό και δεν τον εγκατέλειψε ποτέ ούτε και όταν οδηγούνταν σε έναν άδικο και πικρότατο θάνατο. Ο Άγιος Ιωάννης μας δείχνει λοιπόν τον δρόμο που είναι ο Χριστός και τον τρόπο της ζωής μας, έτσι ώστε να ευαρεστήσουμε στον Άγιον Θεόν, και μεις και η πόλη μας και η πατρίδα μας ολόκληρη “

Οι πιστοί που παρευρέθηκαν δίνουν τις ευχές τους στο Epiloges.tv, για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.





Ρεπορτάζ: Παντελής Κληντσάρης

ΣέρρεςΣέρρες: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Ιωάννη του Θεολόγου - video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας- φωτο

Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας,...

Συνάντηση Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Σερρών με Διευθυντή 424 ΓΣΝΕ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο...

Σέρρες: Ο Γιάννης Κούνιος νέος πρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ο Γιάννης Κούνιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης...

Σέρρες: Πρόστιμο 1.250 ευρώ σε άντρα που έκαιγε ξερά χόρτα

Πρόστιμο 1.250 ευρώ επιβλήθηκε χθες Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα