21.3 C
Serres

Στην τελική ευθεία η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Σερρών – Α. Μητρουσίου -video

Date:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού Σερρών – Α. Μητρουσίου από το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη μέχρι και την είσοδο του χωριού, συνολικού μήκους 5.5 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων, Αθανάσιο Γάτσιο, γίνανε δύο στρώσεις ασφαλτικού μείγματος. Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί  πολλούς  κατοίκους των γύρω περιοχών και όχι μόνο του Μητρουσίου.

Ο κ. Γάτσιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου και τονίζει πως το πάχος από το μίγμα ασφάλτου που έχει τοποθετηθεί είναι πάνω από 10 χιλιοστά. Η συνεργασία με τον εργολάβο ήταν άριστη. Παράλληλα, τόνισε ότι ο επιβλέπων του έργου βρίσκεται καθημερινά στο σημείο των εργασιών.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρει πως πριν την τοποθέτηση της ασφάλτου έγινε ειδική προετοιμασία του δρόμου, καθώς ρίξανε και τσιμέντο σε ορισμένα σημεία, προκειμένου να προστατευθεί το οδόστρωμα από μελλοντικές καθιζήσεις. 

«Ο δρόμος έχει γίνει από την αρχή. Έχει “φρεζαριστεί” στο σύνολό του και έχουν γίνει δύο στρώσεις ασφαλτικού μίγματος. Σιγά-σιγά ολοκληρώνεται το έργο και ο δρόμος θα αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, συμπληρώνοντας ότι: «Σε ορισμένα σημεία όπου είχαν σημειωθεί καθιζήσεις έχει τοποθετηθεί τσιμέντο με διπλό πλέγμα, ώστε να κρατηθεί ο δρόμος και να μην βουλιάξει η άσφαλτος».

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας των δημοτών» υπογράμμισε ο κ. Γάτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί πολλούς δημότες από τις κοινότητες του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρούση.

Το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Δήμο Σερρών» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 25 Αυγούστου 2023.





Στην τελική ευθεία η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Σερρών – Α. Μητρουσίου -video

Νωρίτερα, ο κ. Γάτσιος επισκέφθηκε και την περιοχή της Σιγής, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης. «Η περιοχή της Σιγής έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και το έχουμε αναγνωρίσει όλοι μας, αλλά θα γίνει μια από τις πιο ομορφότερες περιοχές της πόλης και του Δήμου Σερρών. Στην περιοχή υλοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σημαντικά έργα και δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Οι πιο σοβαρές υποδομές ήταν αυτές που είχαν γίνει παλαιότερα, τα όμβρια, οι αποχετεύσεις, οι υδρεύσεις και στο τέλος “πέφτει” η άσφαλτος» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, ο οποίος τόνισε ότι «αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων, προετοιμάζεται μια νέα μελέτη όπου μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί και από τη νέα χρονιά θα γίνουν διανοίξεις νέων δρόμων στην περιοχή» κατέληξε ο κ. Γάτσιος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣτην τελική ευθεία η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Σερρών – Α. Μητρουσίου...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας- φωτο

Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας,...

Συνάντηση Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Σερρών με Διευθυντή 424 ΓΣΝΕ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο...

Σέρρες: Ο Γιάννης Κούνιος νέος πρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ο Γιάννης Κούνιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης...

Σέρρες: Πρόστιμο 1.250 ευρώ σε άντρα που έκαιγε ξερά χόρτα

Πρόστιμο 1.250 ευρώ επιβλήθηκε χθες Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα