24.8 C
Serres

ΕΟΠΥΥ: Επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά sms – Τι να προσέχουν οι ασφαλισμένοι

Date:

Παραπλανητικά sms στέλνουν επιτήδειοι σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την αποστολή διάφορων στοιχείων, όπως αριθμούς λογαριασμών τραπεζών κ.λπ.

Το φαινόμενο είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν, αλλά τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν νέες αναφορές και καταγγελίες από ασφαλισμένους προς τον ΕΟΠΥΥ για την αποστολή μηνυμάτων με το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές κλήσεις εκ μέρους – υποτίθεται – του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ. Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει μόνο ενημερωτικά μηνύματα χωρίς να ζητά την αποστολή στοιχείων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που υπογράφει η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας Λίτσα Παναγιώτα, αναφέρει τα εξής:




“Σε συνέχεια των από 09/10/2023 (δείτε ΕΔΩ) και 17/01/2024 (δείτε ΕΔΩ) σχετικών Ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS, που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται «εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ» και ζητούν την αποστολή οικονομικών/φορολογικών πληροφοριών.
Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ, κ.ο.κ.
Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ).
ΠΡΟΣΟΧΗ ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.”.

πηγή healthstories.gr

ΥγείαΕΟΠΥΥ: Επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά sms – Τι να προσέχουν οι ασφαλισμένοι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μία 24χρονη πέθανε μετά από έξι πλαστικές επεμβάσεις σε 8 ώρες

Μία 24χρονη επιχειρηματίας στην Βραζιλία πέθανε από επιπλοκές καθώς...

Τι κρύβουν οι επώδυνες στοματικές άφθες;

Η ενόχληση που προκαλούν οι στοματικές άφθες είναι ομολογουμένως...

Η απόλυτη φρίκη για 37χρονο που έφαγε μαγικά μανιτάρια – Έκοψε στα 4 το πέος του

Την απόλυτη φρίκη έζησε ένας 37χρονος Αυστριακός όταν κατανάλωσε...

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ χρήσης κινητών τηλεφώνων και καρκίνου του εγκεφάλου

Δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της χρήσης κινητών τηλεφώνων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα