25.3 C
Serres

YouTuber κατανάλωσε μόνο υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα για 50 ώρες – Δείτε τι έπαθε

Date:

Ένας YouTuber και fitness star με εκατομμύρια ακόλουθους, θέλησε να περάσει 50 ώρες από τη ζωή του καταναλώνοντας μόνο υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα για να διαπιστώσει ο ίδιος πώς θα νιώσει και πώς θα αντιδράσει το σώμα του.

Το βίντεο του Will Tennyson με τον μαραθώνιο fast food 50 ωρών, έχει προβληθεί πάνω από 5 εκατομμύρια φορές.

Μάλιστα ο Καναδός Tennyson, συνδύασε αυτή την υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με παιχνίδια στην τηλεόραση και καθισιό.

Η διατροφή του για 50 ώρες περιλάμβανε μια μεγάλη ποσότητα σνακ από σούπερ μάρκετ, φαγητά σε πακέτο και κοκτέιλ με ζάχαρη.

Ο Youtuber δήλωσε ότι ένιωθε πεινασμένος κατά τη διάρκεια του πειράματος, παρά το γεγονός ότι κατανάλωνε έως και 8.000 θερμίδες την ημέρα, τριπλάσιες από το συνηθισμένο. Ανέφερε επίσης αρνητικές επιπτώσεις στα συνολικά επίπεδα ενέργειας και στη διάθεσή του.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Σημειώνεται ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με χρωστικές, γλυκαντικές ουσίες, γαλακτωματοποιητές και συντηρητικά, μεταξύ άλλων συστατικών.

Μπάρες σοκολάτας, κέικ, μπισκότα, πατατάκια, ανθρακούχα ποτά και πατατάκια, αλλά και μερικά γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και αρωματικά εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, όπως και το ψωμί μαζικής παραγωγής, πολλά από τα δημητριακά πρωινού, σάλτσες ζυμαρικών, αλλά ακόμα και οι μπάρες πρωτεΐνης.

Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση αυτής της κατηγορίας τροφίμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος, ακόμη και η άνοια.

Ο Tennyson αγόρασε μια σειρά από UPF τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ και τα συνδύασε με καφέ με κρέμα και ζάχαρη και κουτί με ντόνατς από ένα drive-through.

Αγόρασε επίσης μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών για να προσομοιώσει τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Ο Tennyson παραδέχεται ότι την πρώτη μέρα που έτρωγε πατατάκια, γλυκές λιχουδιές και αναψυκτικά αισθανόταν «αηδία».

«Αισθάνομαι τόση αηδία… βλέπεις πόσο εύκολο είναι να τρως φαγητό ενώ παίζεις; Απλώς, αποσπάσαι τόσο πολύ και ξαφνικά έχεις φάει 3.000 θερμίδες».

Έφαγε παγωτό, ντόνατς, πίτσα και έκλεισε την πρώτη μέρα του πειράματος με μερικά ζαχαρούχα κοκτέιλ και επίσκεψη αργά το βράδυ σε φαστφουντάδικο.

Του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πεινούσε ακόμα αφού είχε καταναλώσει πολύ περισσότερες από τις συνηθισμένες θερμίδες του.

«Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα αισθάνθηκα ότι θα πάθω καρδιακή προσβολή μέχρι τώρα που τρώω fast food σχεδόν τα μεσάνυχτα», είπε.

Πριν πάει για ύπνο, σημείωσε ότι ο αριθμός των βημάτων του ήταν μόλις λίγο πάνω από 4.000 την ημέρα, πολύ λιγότερο από το συνηθισμένο.

Ξυπνώντας την επόμενη μέρα, ο Tennyson είπε ότι ένιωθε «αηδιαστικός» με μια σαφή έλλειψη κινήτρου.

Σημείωσε, επίσης, ότι ακόμη και μόλις 24 ώρες μετά είχε βγάλει σπυράκια στο πρόσωπό του.

«Με κάποιον τρόπο είμαι πιο υποσιτισμένος από πριν, παρόλο που τριπλασίασα τις θερμίδες μου», είπε. «Οι μύες μου μουδιάζουν και νιώθω κάπως λυπημένος».

Ολοκληρώνοντας το πείραμα το πρωί της τρίτης ημέρας, είπε ότι «αισθάνθηκε σκ@@ά».

«Μόλις επέστρεψα από το γυμναστήριο και ήταν φρικτό. Ίδρωνα περισσότερο από ποτέ, δεν ξέρω καν αν ήταν ιδρώτας ή αν ήταν λάδι», είπε.

«Το θέμα ήταν να δείξουμε στους ανθρώπους ότι οι ανθυγιεινές συνήθειες δεν επηρεάζουν μόνο την εμφάνισή σας, αλλά επηρεάζουν τη γενική ευεξία σας, τη διάθεσή σας, την ευτυχία σας, το κίνητρό σας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

πηγή healthstories.gr

ΥγείαYouTuber κατανάλωσε μόνο υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα για 50 ώρες – Δείτε τι έπαθε

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καρκίνος του προστάτη: Ακόμα πιο έγκυρη η διάγνωση, όταν γίνεται PSA και μαγνητική

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του προστάτη μπορεί να...

Ομαδική παραίτηση 12 γιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας – Έκκληση Γεωργιάδη από τη Βουλή

Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν 12 γιατροί από το Νοσοκομείο...

Συνθήκες μεγάλης φτώχειας για ένα στα 5 παιδιά στην Βρετανία

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα...

Ισχυρό φάρμακο το γέλιο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν 10′ με 15′ λεπτά συνεχούς γέλιου

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

[adrotate group="40"]
[adrotate group="41"]
[adrotate group="42"]
[adrotate group="43"]

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα