18.2 C
Serres

Μέση Ανατολή: Χαμάς και Φατάχ συζητούν για τον σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Date:

Τα κινήματα Χαμάς και Φατάχ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε συνάντηση εκπροσώπων τους στο Κάιρο, δήλωσε στο RIA Novosti το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ.

«Αντιπροσωπείες από τα δύο κινήματα βρίσκονται στο Κάιρο για να συζητήσουν εθνικά ζητήματα και τη σημασία του σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα εκπροσωπεί όλους τους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Ναΐμ.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς πρόσθεσε ειδικότερα θέματα για τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας, τα οποία θα συζητηθούν μετά τη συμφωνία για το σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Νωρίτερα, το αιγυπτιακό Al Qahera News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές, ότι η Φατάχ και η Χαμάς ξεκίνησαν συνάντηση στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για την επίλυση ενδοπαλαιστινιακών ζητημάτων.




Στα τέλη Αυγούστου, ο Παλαιστίνιος υφυπουργός Εξωτερικών Varsen Aghabekian-Chahine είχε αναφέρει στο RIA Novosti ότι οι παλαιστινιακές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνιών σχετικά με την ενιαία διακυβέρνηση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

πηγή thestival.gr

Φωτογραφία: Reuters

ΚόσμοςΜέση Ανατολή: Χαμάς και Φατάχ συζητούν για τον σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΗΠΑ: Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 -...

«Εάν επιλέξετε να μείνετε, θα πεθάνετε» – Συναγερμός στη Φλόριντα για τον κυκλώνα Μίλτον

Οι αρχές της Φλόριντας ενέτειναν σήμερα τις εκκλήσεις εκκένωσης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα