20.8 C
Serres

SpaceX: Σε live μετάδοση η δοκιμαστική εκτόξευση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship

Date:

Η SpaceX του Έλον Μασκ εκτόξευσε σήμερα (13.10.2024) από το Τέξας τον γιγαντιαίο πύραυλο Starship για την πέμπτη δοκιμαστική πτήση του.

Σκοπός της Space X του Έλον Μασκ, είναι η παρουσίαση της πρώτης προσπάθειας που θα κάνει η εταιρία για την επιστροφή του πρώτου ορόφου του προωθητή πυραύλου, με τη χρήση μεγάλων ρομποτικών βραχιόνων.

Ο προωθητής του πρώτου επιπέδου του πυραύλου Super Heavy εκτοξεύτηκε στις 15:25 (ώρα Ελλάδας) από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης της SpaceX στην περιοχή Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Τέλνοντας τον δεύτερο όροφο του πυραύλου Starship σε μία διαστημική τροχιά, με προορισμό τον Ινδικό ωκεανό στα δυτικά της Αυστραλίας, με στόχο την είσοδό του στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια την προσεδάφιση του σε μία πλωτή εξέδρα.

«Οι μηχανικοί της SpaceX έχουν περάσει χρόνια προετοιμασίας και μήνες δοκιμών για την προσπάθεια σύλληψης του εκτοξευτήρα, με τους τεχνικούς να αφιερώνουν δεκάδες χιλιάδες ώρες στην κατασκευή της υποδομής για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας μας», έγραψε η SpaceX σε μια επισκόπηση της αποστολής.




Ο πυραυλικός προωθητής Super Heavy μετά το διαχωρισμό του από τον κεντρικό προωθητή του Starship και σε ύψος 74 χιλιομέτρων, επέστρεψε στο σημείο της εκτόξευσης του, κάνοντας μία προσπάθεια προσεδάφισης με τη χρήση δύο ρομποτικών βραχιόνων που είχαν προσαρμοστεί στον ύργο της εκτόξευσης.

πηγή newsit.gr

Φωτογραφία: Reuters

ΚόσμοςSpaceX: Σε live μετάδοση η δοκιμαστική εκτόξευση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν αντιπυραυλικό σύστημα στο Ισραήλ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι...

«Απαράδεκτες» οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της UNIFIL τόνισε η Μελόνι στον Νετανιάχου

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στον πρωθυπουργό...

Η έρημος Σαχάρα πλημμύρισε για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα

Ένα πολύ σπάνιο γεγονός συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα