16.5 C
Serres

Δήμος Σερρών: Με αιχμές και υπόνοιες άρχισαν τα κάλαντα για την Πολιτεία των ευχών- video

Date:

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα  και η Πολιτεία των Ευχών ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Η συζήτηση ξεκίνησε από την τελευταία συνεδρίαση της ΔΕ  με τον πρόεδρο αυτής, Νίκο Κουφοτόλη να εκφράζει την προσωπική του άποψη και αμφιβολία για το αν η διοργάνωση της Πολιτείας των Ευχών ήταν επιτυχής και αν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεδομένου και του υψηλού κόστους που δαπανούνταν για την υλοποίηση της.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Κουφοτόλης προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην Προέδρου της ΚΕΔΗΣ και  Αντιδημάρχου πολιτισμού επί θητείας Συμμαχίας Σερραίων  Χρυσάνθης  Παλάζη,  η οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕ  να μιλάει και να τοποθετείται με στοιχεία και όχι με λόγια εγκαλώντας τον ό,τι στοιχεία  έχει να τα καταθέσει στο ΔΣ ειδάλλως υπάρχουν ανυπόστατες υπόνοιες

Η απάντηση του Προέδρου της ΔΕ δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς ο κ. Κουφοτόλης παρέπεμψε την κ. Παλάζη να διαβάσει ένα άρθρο του που έχει δημοσιευθεί το 2022 και της ζήτησε να το διαβάσει για να ενημερωθεί. 

Η συζήτηση συνεχίστηκε. Με τον κ. Κουφοτόλη να εμμένει στην αρχική του γραμμή περί δηλώσεων και τελικά να δεσμεύεται πως θα καταθέσει τον φάκελο με τα στοιχεία στο ΔΣ. 

Να επισημάνουμε από πλευράς μας πως κανονικά ο κ. Κουφοτόλης θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος και να  έχει τα στοιχεία που επικαλείται ήδη μαζί του γιατί δεν γίνετε σε ένα  Όργανο του Δημοτικού  Συμβουλίου να εκφράζουμε τις προσωπικές μας γνώμες, έτσι απλά. Όπως έχουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν, θα πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, όχι μόνο από ορκωτούς λογιστές αλλά επί της ουσίας , όπως για παράδειγμα , πόσα χρήματα δαπανήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια για στολισμούς, λαμπιόνια, αγορές οικίσκων, κλπ. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται και τα παλαιότερα ή μόνο τα νέα που αγοράζονται; Eπίσης αυτά που δεν χρησιμοποιούνται που βρίσκονται; Εάν δεν χρησιμοποιούνται υπάρχει πρωτόκολλο καταστροφής τους; Για τον λόγω αυτό θα πρέπει να γίνει επιτόπια έρευνα στις αποθήκες για να δούμε αν υπάρχει αποθηκευμένο υλικό από τις προηγούμενες χρονιές.  Σε αυτά και άλλα ερωτήματα που θα ανακύψουν πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις και να επιτραπεί η λήψη πλάνων από τα αποθηκευμένα υλικά. Ειδάλλως  μισόλογα  και μισοκαταγγελίες δεν επιτρέπονται ούτε  από τον κ. Κουφοτόλη , ούτε από την κ.  Παλάζη. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν που δαπανάται και η τελευταία τους δεκάρα.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΔήμος Σερρών: Με αιχμές και υπόνοιες άρχισαν τα κάλαντα για την Πολιτεία...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Φιλοδώρημα- Κάρτα ή μετρητά; Τι λένε οι πολίτες; -video

Σε εφαρμογή έχει μπει ο νόμος που λέει πως...

Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών Ατόμων με Αναπηρία Σερρών: Τι προσφέρει το Εργαστήρι- video

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών...

Γεώργιος Καδής: «Θέλω να ζητήσω μια ξεκάθαρη και ειλικρινή συγγνώμη από τον σερραϊκό λαό»

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο τέως Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας,...

Ναι στο δίκιο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ, όχι στο ψήφισμα διαμαρτυρίας -video

Παράσταση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν οι  εργαζόμενοι στην Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα